Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Martti Siikaluoma kiri Ahkeran mestariksi Ylivieskan SM-viesteissä

Ahkeran urheilijat juoksivat SM-viesteistä yksitoista mitalia ja Kalevan Malja -pisteissä seura oli kakkonen.

Kalevan kisoissa 5 000 metriä voittanut Martti Siikaluoma (kuva) ratkaisi SM-viesteissä ankkuriosuudella pitkän viestin mestaruuden Ahkeralle. Kuva: Lauri Ilola

Lahden Ahkeran nelikko Janne Kanerva, Wilho Hautala, Hannu Granberg ja Martti Siikaluoma juoksi Ylivieskan SM-viestien toisena päivänä sunnuntaina 4x1500 metrin mestariksi. Lauantaina kvartetti otti pronssia 4x800 metriltä. Ahkeran sunnuntain voittoaika oli 15.52,09.

Mestaruuden sinetöi Siikaluoman ankkuriosuus.

– Kun mietittiin juoksujärjestystä, lähdettiin siitä, että minä olen ankkurina. Samalla todettiin, että meillä on niin tasainen ryhmä, että on sama missä järjestyksessä muut juoksevat, Siikaluoma selvitti Urheiluliiton tiedotteessa.

Siikaluoma lähti ankkuriosuudelle kolmantena HKV:n Panu Jantusen ja Joensuun Katajan Jiri Karjalaisen jälkeen, mutta juoksi kaksikon heti kiinni. Mestaruuden hän ratkaisi pitkähköllä kirillä.

Karjalainen taisteli, mutta ei kyennyt haastamaan Siikaluomaa ja toi Katajan maaliin toisena ajalla 15.54,06. Mestaruutta puolustanut HKV oli nyt ilman Topi Raitasta kolmas ajalla 15.56,09.

– Sanoin muille, että jos voi toivoa, lähtisin mieluiten ankkuriosuudelle hieman muiden edellä tai hieman kärkeä perässä. Nyt pääsin saalistamaan muita takaa, Siikaluoma tuumi.

Wilho Hautalalle toinen SM-mitali Ylivieskasta maistui erityisen makealta. Häneltä todettiin heinäkuun alussa lantion takaosassa sijaitsevan ristiluun rasitusmurtuman esiaste, jonka kuntoutus piti hänet sivussa koko sydänkesän kilpailuista.

– Nyt olen pystynyt juoksemaan neljän viikon ajan. Tämä on minulle kuin toinen kauden alku, Hautala sanoi.

Yhteensä yksitoista mitalia

Ahkeran kokonaissaalis SM-viesteistä nousi yhteentoista mitaliin, kun lauantain kuuden mitalin jatkeeksi sunnuntaina tuli viisi palkintokorokesijoitusta.

Kultaa voittivat 15-vuotiaat tytöt 4x800 metrillä. Mestarijoukkueessa juoksivat Helmiina Saarikunnas, Krista Manninen, Minttu Kaukonen ja Ea Vuori.

Hopeaa lahtelaisseuralle toivat 19-vuotiaat tytöt 4x400 metrillä. Joukkueessa juoksivat Venla Pulkkinen, Helmi Vuorimaa, Sini Rajaniemi ja Pinja Kotinurmi.

19-vuotiaissa pojissa Manu Metsäkangas, Joni Järvinen, Eelis Snåre ja Karim Echahid aitoivat SM-pronssia 4x100 metrillä.

4x400 metrillä 19-vuotiaista olivat asialla Olli Ahlgren, Leevi Kallio, Aleksi Rajaniemi sekä Lassi Kuva ja tuloksena pronssia.

JKU ykkönen, Ahkera kakkonen

Kalevan Maljan -pistekilpailun voitti jo viidettä kertaa Jyväskylän Kenttäurheilijat. JKU:n edelliset voitot ovat vuosilta 2014, 2015, 2017 ja 2018.

JKU kokosi ulkoratakauden eri ikäluokkien SM-kisoista 474 pistettä.

Viime vuonna Kalevan Malja -kilpailussa neljänneksi sijoittunut Lahden Ahkera oli toinen 396 pisteellä. Helsingin Kisa-Veikot oli kolmas 324 pisteellä.

Kalevan Malja -kilpailu alkoi viime syksyn SM-maratonilta ja päättyi Ylivieskan SM-viesteihin.

Päivitetty 8.9. klo 10.28 lisätty Lahden Ahkeran 15-vuotiaiden tyttöjen mestaruus 4x800 metrillä ja korjattu Ahkeran mitalimäärä.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi