Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Lahden Ahkeran juoksijoille kuusi mitalia SM-viestien avauspäivänä

Lahden Ahkeran yleisurheilijat saavuttivat kuusi mitalia SM-viestien avauspäivänä Ylivieskassa. Mitaleista yksi oli kultainen, kaksi hopeista ja kolme pronssista.

Kultaa nappasivat vakuuttavalla esityksellä Justus Luonela, Pyry Terä ja Aleksi Rajaniemi 17-vuotiaiden poikien 3x800 metrillä. Ankkuriosuudella Turun Urheiluliiton Tuure Haapanen teki vielä parhaansa haastaakseen Rajaniemen, mutta matkaa oli liikaa. Ahkeran voittomarginaali oli yli 2,5 sekuntia.

– Kaikkiaan se meni niin kuin suunniteltiin. Omalla osuudella ajattelin, että matkaa Tuureen on tarpeeksi, mutta sitten 200 metriä ennen maalia aloin kuulla piikkarin äänet. Vaikka olisi siinä ollut varaa vielä kiristää, Rajaniemi tuumi Urheiluliiton tiedotteessa.

Hopeaa lahtelaiset ottivat 19-vuotiaiden poikien pikaviestissä sekä 17-vuotiaiden tyttöjen 3x800 metrillä.

Poikien pikaviestijoukkueessa juoksivat Eero Peltola, Karim Echahid, Joni Järvinen ja Olli Ahlgren. JKU:n voittoaika oli 42,26, kun Ahkera ehti maaliin ajassa 42,81.

Tyttöjen hopeajoukkueessa juoksivat Sanni Koivisto, Pinja Kotinurmi ja Sini Rajaniemi.

Yleisen sarjan ainoan mitalin Ahkera hankki miesten 4x800 metrillä, jonka voitti HKV ennen Naantalin Löylyä. Ahkeran pronssijoukkueessa juoksivat Wilho Hautala, Hannu Granberg, Martti Siikaluoma ja Janne Kanerva.

Pronssia Ahkera otti myös 19-vuotiaiden poikien 3x800 metrillä joukkueella Leevi Kallio, Lassi Kuva ja Olli Ahlgren.

Kolmas pronssi tuli 19-vuotiaiden 3x800 metriltä. Ahkeran joukkueessa juoksivat Silja Rönkä, Salla Laukkanen ja Helmi Vuorimaa. 17-vuotiaiden tyttöjen pikaviestissä Ahkera oli neljäs.

Miesten pikaviestin ykkönen oli Esbo If ja naisten Jyväskylän Kenttäurheilijat, joka teki alkuerässä uuden Suomen ennätyksen 44,53 joukkueella Aino Pulkkinen, Hanna-Maari Latvala, Anniina Kortetmaa ja Nooralotta Neziri.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi