Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Ahkeralla tukeva ote Kalevan Maljan kakkostilasta ennen SM-viestejä

Ahkeran miesjuoksijat ovat tottuneet juhlimaan pitkissä viesteissä. Ossi Kekki (vas.), Hannu Granberg, Martti Siikaluoma ja Riku Marttinen juhlivat 4 x 800 metrin voittoa vuonna 2014.. Kuva: Sami Kuusivirta

Viime viikonlopun 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuihin asti Kalevan Malja -pisteissä kärkisijaa pitänyt Lahden Ahkera joutui Porvoossa luovuttamaan ykköstilan Jyväskylän Kenttäurheilijoille. JKU johtaa Ahkeraa pistein 370–336, kun maljakilpailussa on jäljellä enää Ylivieskassa viikonloppuna juostavat SM-viestit.

Takaa-ajavat seurat Helsingin Kisa-Veikot (262) sekä Tampereen Pyrintö (250) ovat jo turvallisen etäisyyden päässä.

Ahkera on matkalla parhaaseen Kalevan Malja -sijoitukseensa sitten vuoden 2005, jolloin seura viimeksi voitti maljan.

Vaikka jyväskyläläisten johto olisi SM-viesteissä teoriassa saavutettavissa, niin lähtökohtaisesti Ahkeran joukkueilla on täysi työ saavuttaa edes sama pistepotti kuin ennakkosuosikki JKU:lla.

Ei yhtään naisjoukkuetta

Ahkeran naiset eivät ole puolustamassa mestaruutta 4x800 metrillä, mutta miesten perinteiset 4x800 ja 4x1500 metriä tulevat olemaan vahvoja.

– Nöyristellen ei olla kisoihin lähdössä, sillä ennakkoon on odotettavissa useita mitaleita. Mitaleita sopii odottaa jopa kaikilta M19-sarjan matkoilta (4x100 m, 4x100 m aj, 4x400 m sekä 3x800 m). Niin ikään M17-sarjan 3x800 metrillä Ahkera on yksi kilpailujen ennakkosuosikeista. M17-sarjassa on myös hyvä pikaviestijoukkue, kertoo Ahkeran valmennuspäällikkö Jaakko Erkinheimo.

Naisissa tilanne on murheellisempi, sillä seuralla ei ole tänä vuonna lainkaan naisten joukkueita. Nuoremmilla sen sijaan on mitaliodotuksia. Esimerkiksi N19 4x400 ja 3x800 sekä N17 3x800 metrillä joukkueet ovat ennalta erittäin vahvoja. N17 4x100 taistelee hyvistä sijoituksista samoin T15 4x800 ja T15 4x80 aitajuoksuviestissä.

Ahkeran realistinen tavoite Ylivieskasta on kahdeksan mitalia ja 4–5 pistesijaa.

"Pojat tykkäävät pelata"

Vaikka Ahkeralla on hyvin joukkueita M17-, M19- ja miesten sarjoissa, niin P15-sarjaan ei ole saatu kasaan ainuttakaan joukkuetta.

– Usean lajin harrastaminen on tehty aina vain vaikeammaksi. Yleisurheilu vetää tällä hetkellä paljon tyttöjä, mutta pojat tykkäävät pelata. Täytyisi muistaa, että monilla menestyneillä joukkuelajien tähdillä on ollut taustalla yleisurheilua. Toisaalta myös moni menestynyt juoksija on löytänyt tiensä yleisurheiluun esimerkiksi jalkapallosta.Erikoistuminen esimerkiksi juoksulajeihin voi tapahtua menestyksekkäästikin varsin myöhään, sanoo Erkinheimo.

Aulis Tiensuu
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi