Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Hartolan Voiman Porvari ja seitsemän Lahden Ahkeran nuorta yleisurheilun maajoukkueisiin

Hartolan Voiman ​Eemil Porvari osallistuu 17-vuotiaiden Suomi-Ruotsi-maaottelussa keihäänheittoon ja pituushyppyyn. Kuva: Osmo Kuisma

Lahden Ahkeran urheilijoiden ja Hartolan Voiman Eemil Porvarin erinomainen menestys yleisurheilun 16–17-vuotiaiden SM-kilpailuissa ja 19-vuotiaiden muissa kilpailuissa poikivat piirin alueen kahdeksalle urheilijalle maajoukkue-edustuksen peräti kymmeneen lajiin.

19-vuotiaiden sarjan pohjoismainen maaottelu ja samalla Pohjoismaiden mestaruuskilpailut pidetään Norjan Kristiansandissa tulevana viikonloppuna. 17-vuotiaiden Suomi–Ruotsi-maaottelu kisataan viikkoa myöhemmin Tukholmassa aikuisten maaottelun yhteydessä.

Ahkeran estejuoksijat saalistivat viisi edustuspaikkaa. Walte Hautala, Salla Laukkanen ja Silja Rönkä edustavat Suomea 3 000 metrin estejuoksussa 19-vuotiaiden kisoissa. Wäinö Hautala ja Pinja Kotinurmi ovat mukana 17-vuotiaiden maaottelun 2 000 metrin esteissä. Kotinurmi juoksee myös sileän 3 000 metriä.

Ensi viikonloppuna kymmenottelun Suomen mestaruuskilpailuissa uurastavalle Eemil Porvarille olisi ollut 17-vuotiaiden maaotteluun tarjolla enemmänkin urakoitavaa, mutta lajeiksi valikoituivat tällä kertaa pituus ja keihäs. Lisäksi Ahkeran urheilijoista maaottelussa esiintyvät myöskin SM-otteluihin suuntaavat Venla Pulkkanen (korkeus) ja Eelis Snåre (kolmiloikka).

Nyt maajoukkueisiin valituista urheilijoista kaikki muut Laukkasta, Kotinurmea ja Pulkkasta lukuun ottamatta voivat ikänsä puolesta edustaa vielä ensi kesänäkin Suomea samojen ikäluokkien maajoukkueessa.

Aulis Tiensuu
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi