Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Ahkeran juoksijat mitaleilla Kankaanpäässä

Pinja Kotinurmi sijoittui toiseksi 3000 metrillä. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Ahkeran juoksijat aloittivat 16- ja 17-vuotiaiden SM-kisat mitalivauhdilla Kankaanpäässä. Hurjin taistelu käytiin M16-sarjan 3 000 metrillä, jossa kärkinelikko ratkoi mitalisijoja taktiikkajuoksun loppukirissä. Nelikossa oli kolme Ahkeran juoksijaa: Aleksi Rajaniemi, Justus Luonela sekä Väinö Hautala ja heitä vastaan vöyriläistä urheiluseuraa IF Vom:ia edustanut Leonard Markén.

Markén nousi lopulta voittoon ajalla 9.53,16, mutta Ahkeran kolmikko jäi hänestä vain pari – kolme metriä. Rajaniemi otti hopeaa ajalla 9.53,50, Luonela pronssia ajalla 9.53,57 ja Hautala oli neljäntenä ajalla 9.53,79.

Hopeaa Ahkeralle 3 000 metriltä otti myös Pinja Kotinurmi, jonka aika N17-sarjassa oli 10.09,17. Hän sai juosta pitkään yksin, sillä voittaja Lappeenrannan Urheilumiesten Moona Korkealaakso oli maalissa 21 sekuntia ennen ja seuraavat jäivät Kotinurmesta lähes 20 sekuntia.

Ahkeralle tuli myös pikajuoksumitali, kun Senja Roos paransi kymmenyksellä ennätystään ja juoksi N16-sarjan satasella pronssia ajalla 12,42. Eroa hopeaan oli vain yksi sadasosa.

Heinolan Iskun Veera Laamanen oli N17 kiekossa neljäntenä tuloksella 37,81.

Aleksi Rajaniemi voitti ennen 3000 metriä alkueränsä 800 metrillä. Karsintavoittajia olivat myös Ahkeran Eelis Snåre ja Hartolan Voiman Eemil Porvari, jotka tasasivat M16-sarjan pituuden kärkisijan. Finaalit käydään lauantaina.

Aulis Tiensuu
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi