Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Somepersoona on nyt ihka oikea aitajuoksija: "Haluan juosta tänä kesänä 12,8-alkuisen ajan"

Annimari Korte täräytti alle MM-rajan Lahden lämmössä. Topi Raitasella vakuuttava kauden aloitus.

Annimari Korte (vas.) juoksi 12.93 100 metrin aidoissa ja iloitsi pääsystä oikeiden aitajuoksijoiden joukkoon. Myös Reetta Hurske juoksi ennätyksensä. Kuva: Heikki Saukkomaa

Lahden stadionin uusitulla Mondo-pinnoitteella nähtiin vähintäänkin tyydyttävä Motonet gp-kisarjan avaus keskiviikkona. Helteisen yleisurheiluillan kirkkain tähti oli pika-aituri Annimari Korte, 31, joka rikkoi Dohan MM-kisojen rajan.

Korte juoksi illan toisessa startissaan uuden ennätyksensä 12,93. Se on kaikkien aikojen toiseksi nopein aika Suomessa. Ainoastaan Suomen ennätyksen (12,81) haltija Nooralotta Neziri on juossut Kortetta kovempaa.

– Kyllä minä osasin odottaa kovaa aikaa, koska treenini ovat menneet viime aikoina täydellisesti, Korte sanoi tyytyväisenä.

Illan hahmo ei muistanut juoksustaan juuri mitään.

– Lähtö ei tuntunut erityisen hyvältä. Pikkuhiljaa juoksu lähti rullaamaan paremmin. Ei tämä missään nimessä ollut mikään nappijuoksu.

Korte jätti hallikauden väliin tammikuussa Teneriffalla sattuneen reisivamman vuoksi. Nyt hän on saanut olla tovin terveenä ja se näkyy saman tien radalla.

– Toivottavasti tämä aika riittää Dohaan. Jos muut naiset juoksevat minua kovempaa, niin sillehän ei sitten voi mitään. Olen nyt antanut kaksi vuotta kaikkeni urheilulle. Nyt on huippufiilis!

Korte juoksi ensimmäistä kertaa urallaan alle 13 sekunnin. Se on ollut pikakiiturin tavoite pikkutytöstä lähtien.

"Kun näin maalissa loppuajan, niin tunne oli ihan uskomaton", tuumi Annimari Korte (oik.). Kuva: Heikki Saukkomaa

– Kun näin maalissa loppuajan, niin tunne oli ihan uskomaton. Nyt olen oikea aitajuoksija, sillä mielestäni kaikki ne, jotka ovat alittaneet 13 sekuntia, ovat vasta oikeita aitajuoksijoita. Tuntuu, että monet ihmiset ovat pitäneet minua vain jonain somepersoonana tai sometähtenä eikä aitajuoksijana. Nyt sekin juttu on murrettu, Korte sanoi hymyillen.

Korte asettuu seuraavan kerran starttiviivalle ensi viikolla Paavo Nurmi Gamesissa.

– Haluan juosta tänä kesänä 12,8-alkuisen ajan. Katsotaan, menisikö se jo Turussa.

Kisan kakkoseksi tullut Reetta Hurske aitoi myös ennätyksensä. Hurskeen loppuaika oli 13,10.

– Juoksu oli pikkuisen löysää ja tehotonta. Siihen nähden ennätysaika oli hyvä suoritus. Kevään harjoitukset ovat menneet kuitenkin sen verran hyvin, että jatkossa on lupa odottaa parempia aikoja.

Topi Raitanen juoksi 1500 metrillä oman ennätyksensä. Kuva: Heikki Saukkomaa

Miesten tonnivitosella pidettiin maailmanluokan vauhtia. Illan päätöslajin voitto meni Australiaan. Matthew Ramsden pysäytti kellon aikaan 3.35,85. Yhdysvaltalainen Johnny Gregorek oli toinen (3.36,49) ennen australialaista Stewart McSweynia (3.36,50).

Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitanen oli kakkosmatkallaan viides ajalla 3.40,71. Loppuaika oli Raitasen ennätys, ja samalla viisi sekuntia parempi aika kuin vuosi sitten kauden avauksessa.

– Hengitys oli kovilla koko matkan. Vauhdinjako oli täydellinen. Myös sää oli täydellinen. Miehestä ei vain ollut tällä kertaa enempään. Jalat olivat turhan laiskat, Raitanen sanoi.

3 000 metrin esteiden MM-raja on 8.29,00. Raitanen hyökkää sen kimppuun jo ensi viikolla Turussa.

– Huonoksi päiväksi tämä oli ihan kelpo juoksu. Paavo Nurmi Gamesissa tarkoitus on painella esteet 8.25:n tuntumaan, ehkä pari kolme sekuntia jopa sen alle. Tämä ei missään nimessä ollut heikko alku kaudelle, Raitanen tuumasi.

Lahden Ahkeran Kristiina Mäki jäi tavoitteestaan 1 500 metrillä. Mäki lähti rohkeasti jahtaamaan MM-rajaa 4.06,50, mutta joutui pettymään pahasti. Mäki oli kisan neljäs juostuaan ajan 4.14,23.

– 800 metriä meni hyvin, mutta sen jälkeen voimat ehtyivät pahasti. Nyt pitää saada hieman lepoa, jotta Turussa kulkisi paremmin. Haluan rikkoa tonnivitosen MM-rajan, vaikka nyt ei näyttänytkään siltä, Mäki naurahti.

Taika Koilahti kohahdutti naisten pituushypyssä. Kuva: Heikki Saukkomaa

Turun Weikkojen Taika Koilahti kohautti yleisöä. Hän ponkaisi naisten pituushypyn voittajaksi hulppealla tuloksella 679. Se sivuaa Suomen kaikkien aikojen tilaston kakkostulosta, mutta syntyi 3,6 metrin sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa, joten tulos ei ole ennätyskelpoinen.

Naisten pituushypyn SE on Ringa Ropon 685 ja tilastossa toisena on vuonna 1998 ennätyskelpoisessa tuulessa lukeman 679 ponkaissut Johanna Halkoaho.

Juttua korjattu 6.6. Nooralotta Nezirin hallitsema Suomen ennätys -aika on 12,81 sekuntia, ei 12,82 kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Eerikki Lyytikäinen
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi