Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Yleisurheilun kotimainen gp-kausi käynnistyy Lahdessa – seuraa heitä

Aitajuoksija Reetta Hurske ja kestävyysjuoksija Topi Raitanen tähdittävät Lahden gp-kisoja. Kuva: Tapio Nevalainen

Yleisurheilun huippusarja Motonet gp:n avauskilpailu käydään Lahden stadionin uusitulla Mondo -pintaisella kentällä keskiviikkona.

Gp-kausi koostuu Lahdessa, Jyväskylässä, Tampereella, Lapinlahdella, Joensuussa ja Espoossa kisattavista kilpailuista. Heti Lahden avauskisassa on mukana niin kotimaisia kuin ulkomaisia yleisurheilun kärkinimiä.

Motonet gp, Lahden stadionilla ke 5.6. klo 17 alkaen

Seuraa näitä

Miehet

100 m:

– Tilastokärkinä Kanadan Gavin Smellie ja britti Sam Osewa , jotka ovat parhaimmillaan juosseet 10,01 ja 10,21

– Mikä 110 metrin aituri Elmo Lakan vauhti sileällä? Oma ennätys on 10,57.

– Riku Illukka juoksi viime vuonna 10,53. Palaa nyt radoille loukkaantumisen jälkeen.

1 500 m:

– Juoksun kotimainen hahmo on estejuoksija Topi Raitanen . Oma ennätys toistaiseksi 3.41,88, mutta onko alle 3.40:n juoksun jälkeen? Mukana myös muita kotimaan kärkinimiä kuten Lahden Ahkeran Hannu Granberg ja Ossi Kekki , sekä Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne .

– Juoksun kärkinimet ovat Australian Stewart McSweyn ja amerikkalaiset Johnny Gregorek ja Drew Hunter , jotka lähtevät 3.36:n vauhtiin.

400 m:n aj:

– Kisan tilastosuosikit ovat parhaimmillaan 50 sekuntia alittaneet Viron Jaak-Heinrich Jagor ja Nigerian Rilwan Alowonle , mutta mitä tekee Jyväskylän Kalevan kisojen kärkikaksikko Joni Vainio-Kaila ja HKV:n 18-vuotias lahjakkuus, Chibunna Ezeabasirim ?

Seiväs:

– Kisassa mukana koko kotimaan kärkitrio: Urho Kujanpää , Tommi Holttine n ja Tomas Wecksten . Heistä Kujanpää on ylittänyt 556, muut 555. Kansainvälistä väriä kisaan tuo Australian Declan Carruthers (560).

Kolmiloikka:

– Mikä on Suomen ennätyksen haltija Simo Lipsasen kauden avaus? Hallikaudella hän loikki sisäratojen SE:n 16,98. Takana on kaksi hyvää harjoitusleiriä Portugalissa.

Moukari:

– Ringissä ovat kaikki kotimaan parhaat. Viikonvaihteessa Saksan Hallessa kilpailleet Henri Liipola ja kauden kärkitulosta 72,90 hallussaan pitävä nuori Aaron Kangas sekä kokenut Tuomas Seppänen ja vammakierteen jälkeen paluuta tekevä huippulahjakas Aleksi Jaakkola .

Naiset

200 m:

– Sveitsiläisvalmennukseen syksyllä siirtynyt Hanna-Maari Latvala testaa vauhtiaan 200 metrillä. Ykköshaastaja Jyväskylän Kenttäurheilijoiden seuratoveri Anniina Kortetmaa .

1 500 m:

– Lahden Ahkeran Kristiina Mäki ja Saksan Caterina Granz tähtäävän Dohan MM-kisojen 1500 metrille. Se edellyttää tulosrajan 4.06,50 rikkomista. Mäen mukaan kaksikko lähtee tavoittelemaan hyvää aikaa.

– Kotimaan kärkinimistä mukana on myös estejuoksija Camilla Richardsson sekä 22-vuotiaiden EM-kisoihin tähtäävä Saija Seppä ja 19-vuotiaiden EM-kisoihin kuntoaan rakentava Nathalie Blomqvist .

100 m:n aj:

– Kauden kärkiajan 13,18 hiljattain Castellonissa juossut Annimari Korte kohtaa Reettaa Hurskeen , joka avasi kauden ajalla 13,20. Suomalaisia kirittää tasokas ukrainalaiskaksikko Hanna Tshubkovtsova ja Hanna Plotitsina .

Korkeus:

– Ella Junnila avasi kauden ylittämällä 190 Tampereella. Myös 194:n ylitys oli lähellä. Nyt hänet haastavat Norjan Tonje Angelsen , Saint Lucian Levern Spencer ja kotimaan muista kärkinimistä mm. Linda Sandblom .

Pituus:

– Mikana ovat lajin kotimaan kärkinaiset. Ykköskysymys on kuuluu, mikä on hallikaudella 645 ponkaisseen Taika Koilahden kunto? Mitä tekevät Kira Kytölä ja Anne-Mari Lehtiö ?

Keihäs:

– Heli Rantasen ja Leo Pusan johdolla harjoittelevan Heidi Nokelaisen heitossa oli hyvä värinä kauden avauksessa Vantaalla. Hän voitti Kultainen Keihäs -kilpailun heitettyään 58,55. Nyt tavoite on ottaa askel eteenpäin.

– Mukana on joukko kiinalaisheittäjiä sekä kotimaan kärkinimistä Saara Lipsanen ja Sanni Utriainen .

Tapio Nevalainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi