Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Mukkulan 6C-luokka kisaa tiistaina yleisurheilun valtakunnallisessa Hese-finaalissa

Mukkulan koulun 6C-luokka voitti Lahden piirin Hese-mestaruuden ja sai paikan finaaliin. Kuva: Piia Jäntti

Yleisurheilun Hese-kisa huipentuu tiistaina finaaleihin Tampereen Pyynikillä. Viides- ja kuudesluokkalaisten joukkuekisaa odotetaan innolla Lahdessa Mukkulan koulussa, jonka 6C-luokka voitti piirikisan ja pääsee kilpailemaan Tampereelle.

– Tämä on meille kuudennen luokan huipennus. Olemme liikuntapainotteinen luokka. Olimme tosi yllättyneitä, että voitimme. Jonkin verran harjoittelimme kyllä yhdessä, ja toki nyt, kun jatkoon pääsimme, olemme harjoitelleet, luokan opettaja Kirsi Viikilä kertoo.

Mukkulan koululaisille urheilupäivä Tampereella on mieluisa.

– Sehän on vähän kuin luokkaretkipäivä tietyllä tavalla, pääsemme porukalla liikkeelle. Avoimin mielin lähdemme katsomaan, Viikilä sanoo.

Tänä vuonna Hese-kisassa luokkia on ollut mukana ennätyksellisesti yli 250. Valtakunnalliseen finaaliin selvisi 17 koululuokkaa, jotka ylsivät Hese-piirikisojen mestareiksi omassa piirissään.

– Toivon, että luokat saavat Hese-kisasta pitkäaikaisen perinteen koulun viides- ja kuudesluokkalaisille ja H-hetken kautta tulleet vinkit auttavat lisäämään liikuntatunneilla juoksemista, heittämistä ja hyppäämistä. Näitä taitoja tarvitaan lajissa kuin lajissa. Finaalipäivän toivon olevan kaikille osallistujille ikimuistoinen kokemus, Suomen Urheiluliiton nuorisopäällikkö Piia Jäntti sanoo.

Heidi Lehikoinen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi