Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Ahkera järjestää tänä vuonna neljä isoa kilpailutapahtumaa – Kalevan kisat haussa vuodeksi 2022

Motonet GP, 2 500 osanottajan YAG, 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisat ja maastojuoksun PM-kisat tämän kauden ohjelmassa. Jos Kalevan kisat myönnetään Joensuuhun, Ahkeralle kelpaavat myös vuoden 2023 kisat.

Antti Ruuskanen voitti miesten keihäänheiton Lahden edellisissä Kalevan kisoissa vuonna 2012 komealla tuloksella 87,79. Kuva: Katja Luoma

Lahden Ahkera haluaisi järjestää uusitulla Urheilukeskuksen stadionilla yleisurheilun Kalevan kisat vuonna 2022. Kisaisännästä päättää 6. huhtikuuta kokoontuva Suomen urheiluliiton liittovaltuusto. Kisoja on haettu myös Joensuuhun.

– Olemme mukana vähän haastajana, sillä Joensuu on hävinnyt niukasti kaksi edellistä kisaisännyyttä. Vuoden 2022 kisoja on haettu, mutta meille sopii myös 2023, sanoo Lahden Ahkeran toiminnanjohtaja Janne Harjula.

– Ei se olisi suuri vääryys, jos vuoden 2022 kisat menisivät Joensuuhun, sitten seuraavan vuoden kisat olisivat suurella todennäköisyydellä meillä.

Tänä vuonna Kalevan kisat järjestetään Lappeenrannassa, ensi vuonna Turussa ja 2021 Tampereella. Joensuussa kisattiin edellisen kerran vuonna 2002. Lahdessa yleisen sarjan SM-mitaleista on kilpailtu viimeksi vuosina 2000 ja 2012.

Harjulan mukaan seurasta on lähtenyt Urheiluliittoon ”hyvä hakemus”.

– Meillä on hyvä järjestelykoneisto, osaava vapaaehtoisporukka ja puitteet ovat kunnossa, kun uusittu kenttäkin on ratamerkintöjä vaille valmis ja Lahden sijaintikin on erinomainen. Meillä on paljon plussia, listaa Harjula.

Kisakoneisto ei lepää

Ahkeran kisakoneisto ei lepää laakereillaan tänäkään vuonna, sillä seura isännöi kauden aikana peräti neljää suurtapahtumaa.

Kesäkuun 5. päivä Urheilukeskuksessa järjestetään Motonet GP-sarjan osakilpailu, joka on jatkoa entiselle eliittikisasarjalle. Lahti ja Ahkera olivat mukana televisioitavassa eliittikisasarjassa tällä vuoisikymmenellä vuosina 2013–2016, mutta uuden nimen saaneen sarjan ensimmäinen kausi jäi väliin kenttäremontin takia.

Heti seuraavalla viikolla 14.–16. kesäkuuta stadionin täyttävät nuoret yleisurheilijat. 9–17-vuotiaiden Youth Athletics Games -tapahtuman odotetaan kokoavan stadionille peräti 2 500 osanottajaa. Kesäkaudella ohjelmassa ovat lisäksi 9.–11. elokuuta järjestettävät 14- ja 15-vuotiaiden SM-kilpailut.

– Kauden päätteeksi järjestetään vielä marraskuussa Vierumäellä maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, muistuttaa Harjula.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi