Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Ahkeran pojat mestareiksi Suomen ennätyksellä

Lahtelaisille SM-viesteistä yhteensä yhdeksän mitalia. Lauantaina naisten kultajoukkueessa nuorin juoksija oli vasta 13-vuotias.

Aleksi Rajaniemi, Danil Schröder, Justus Luonela ja Wäinö Hautala toivat Ahkeralle sunnuntaina ainoan mestaruuden.

Lahden Ahkeran menestys jatkui SM-viestien toisena päivänä Mikkelissä. Ahkeran tähdiksi nousivat 4 x 800 metrillä 15-vuotiaiden poikien Suomen mestaruuteen juosseet Danil Schröder, Justus Luonela, Wäinö Hautala ja Aleksi Rajaniemi. Nelikko pisti uusiksi ikäluokan Suomen ennätyksen, joka kirjataan nyt 8.24,65. Helsingin Kisa-Veikot jäi yli 15 sekunnin päähän.

Aiempi ennätys oli HKV:n vuonna 2011 juoksema 8.29,91.

– Talvella pantiin jo tavoitteeksi SE, ja kaikki juoksivat nyt tasaisen hyvin, ankkurina juossut Rajaniemi sanoi tiedotteessa.

Lähes samalla kokoonpanolla Ahkera oli vienyt 15-vuotiaiden pikaviestin SM-kullan lauantaina. Silloin joukkueessa juoksivat Danil Schröder, Aleksi Rajaniemi, Justus Luonela ja Tuukka Koskinen.

15-vuotiaat olivat ainoat lahtelaiset SM-kultavauhdissa sunnuntaina. Hopeamitaleita tuli kolme.

Poisjäännit muokkasivat joukkueita

Kaikkiaan ahkeran juoksijat saavuttivat yhdeksän SM-viestimitalia Mikkelissä. Ahkeran valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Jaakko Erkinheimo oli viikonloppuun tyytyväinen.

– Ihan optimitulos olisi ollut 10 tai 11 mitalia, mutta jonkin verran oli sairastumisia opiskelijoilla ja koululaisilla, Erkinheimo kertoo.

Poisjääntien vuoksi joukkueiden kokoonpanoja oli jouduttu miettimään uusiksi erityisesti naisten sarjoissa.

– Ehkä jos olisimme rakennelleet joukkueita vähän eri tavalla ja lyöneet parhaat mahdolliset juoksijat naisten 19-sarjan 400 metrille, he olisivat voineet taistella siinä mitalista. Silloin emme olisi saaneet naisiin 400 metrin joukkuetta. Aina on pohdittavana, että olisi mahdollisimman paljon joukkueita, Erkinheimo pyörittelee.

Nyt naisten joukkue oli pyritty tekemään mahdollisimman vahvaksi. 17–19-vuotiaita tyttöjä joutui jäämään pois kisoista, mikä näkyi myös naisten 4x 800 metrillä, jolla siitä huolimatta Ahkera juhli lauantaina mestaruutta.

Joukkueessa olivat jo uransa jäähdyttelyvuosia juokseva Sanna Erkinheimo, suomalais-tshekkiläinen arvokisajuoksija Kristiina Mäki sekä kaksi junioria, 16-vuotias Pinja Kotinurmi ja vasta 13-vuotias, loppuvuodesta 14 vuotta täyttävä Sini Rajaniemi.

Miehille hopeaa 1 500 metrillä

Sunnuntaina miesten 4 x 1 500 metrillä Ahkera juoksi hopealle joukkueella Hannu Granberg, Ossi Kekki, Martti Siikaluoma ja Wilho Hautala. HKV:lle voiton viimeisteli Topi Raitanen. Ahkeran toiveissa ollut eron tekeminen HKV:n joukkueeseen ennen Raitasen ankkuriosuutta ei toteutunut.

– Wilholle yritettiin pedata hyviä asemia, mutta meistä kaikki ovat viime aikoina sairastelleet. Siihen nähden hyvä juoksu meiltä, Siikaluoma summasi tiedotteessa.

Hopeaa saivat myös 19-vuotiaat 4 x 400 metrillä. Mitalijoukkueessa juoksivat Leevi Kallio, Joonas Kanerva, Lauri Eerola ja Janne Kanerva. Saman ikäluokan 4 x 100 metrin aitajuoksussa Joska Tommola, Karim Echahid, Janne Kanerva ja Joni Järvinen olivat niin ikään hopealla.

Helsingin IFK palasi kahden vuoden tauon jälkeen miesten 4 x 400 metrin mestariksi. Veitsiluodon Kisaveikot juoksi ensimmäisen naisten 4 x 400 metrin mestaruutensa.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi