Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Maailman yleisurheilupomo: Surullista, kun ikäiseni sanovat "nuoret sitä ja nuoret tätä"

Entinen huippujuoksija Sebastian Coe toimii kansainvälisen yleisurheiluliitto IAAF:n puheenjohtajana. Kuva: Eitan Abramovich

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF kantaa huolta nuorten roolista lajin parissa. EM-kisojen yhteydessä järjestetäänkin jo kuudetta kertaa peräkkäin IAAF:n Young Leaders Forum, johon jokaisesta Euroopan lajiliitosta osaa ottaa yksi tai useampi alle 26-vuotias urheilutoimija- tai vaikuttaja. Foorumin tarkoituksena on vaihtaa ideoita ja hakea kehitysehdotuksia toiminnan kehittämiseksi kotimaassa yhdessä lajiliiton kanssa.

IAAF:n puheenjohtaja, entinen huippujuoksija Sebastian Coe näkee suurimpana haasteena nuorten urheilijoiden kiinnostuksen heikkenemisen. Harrastajamäärät on saatava nousemaan kiinnostuksen kautta.

– Suurin haaste on saada yleisurheilun pariin lisää nuoria. Useat heistä eivät enää ymmärrä ja harrasta urheilu niin kuin ennen, eikä se koske pelkästään yleisurheilua. Meidän on tehtävä yhteistyötä yli lajirajojen saadaksemme nuoria innostumaan urheilusta, Coe sanoi Berliinissä foorumin puheenvuorossaan.

Poliitikon uraakin tehneen Coen mukaan urheilussa ja politiikassa on samaa: kumpikaan ei oikein kiinnosta nuoria nykyaikana.

Coen mukaan on erittäin merkityksellistä keskustella nuorten urheilijoiden ja urheiluvaikuttajien kanssa aina kilpailupaikalle tai tapahtumiin mennessään.

– Mikään ei ole surullisempaa kuin kuulla ikäisteni ihmisten puhuvan "nuoret sitä ja nuoret tätä".

Uppoava laiva kuiville

Coe kuvaili, että tultuaan valituksi IAAF:n puheenjohtajaksi 2015 hän huomasi kahdessa vuodessa "laivan olevan uppoamassa". Ensimmäiseksi tärkeintä oli turvata lajin rakenteet.

Coe huomautti, että muutoksia tapahtuu muissakin lajeissa, kuten jääkiekossa. Säännöt muuttuvat ajan mukana.

– Tarvitsemme enemmän yhden päivän kilpailuja, meidän täytyy nopeuttaa urheilusuorituksia lajien sisällä ja saada ideoita nuorilta. Tarvitsemme myös paremman tiedottamisen ja tasa-arvoisemman aseman vammaisurheilijoille, Coe sanoi.

Joonas Mikkanen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi