Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Ahkeran valmennuspäällikön ennuste osui toteen, huippuikäluokka näkyi jo neljä vuotta sitten

Kuusi ahkeralaista juoksee viikonloppuna 19-vuotiaiden PM-kisoissa Tanskassa. Lahjakkaan ikäluokan potentiaali on näkynyt nuorten SM-kisoissa Ahkeran voittoina jo neljän vuoden ajan.

Aaro Karjalainen, Kia Kemppainen, Salla Laukkanen, Janne Kanerva, Wilho Hautala ja Lauri Eerola juoksevat viikonloppuna PM-kisoissa. Kuva: Anssi Hietamaa

Lahden Ahkeran lahjakas ikäluokka kilpailee viikonloppuna yleisurheilun 19-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuksista Tanskassa. Suomen joukkueessa on peräti kuusi ahkeralaista.

Ikäluokan menestyskulku alkoi neljä vuotta sitten Raisiossa. Silloin Ahkera oli 14–15-vuotiaiden SM-kilpailuissa pisteissä mitattuna Suomen paras seura. Sama toistui kaksi vuotta myöhemmin Kajaanissa, jolloin ikäluokan urheilijat keräsivät 16–17-vuotiaiden SM-kilpailuissa yli sata Kalevan malja -pistettä. Viime viikonloppuna Ahkera oli jälleen paras seura, kun Laitilassa kilpailtiin 19-vuotiaiden Suomen mestaruuksista

– Kyse ei ole ollut vain poikkeuksellisesta ikäluokista, vaan seuran valmennus on pystynyt hyvin viemään lahjakkaita urheilijoita eteenpäin, kiittää Ahkeran valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Jaakko Erkinheimo.

Lauantaina ja sunnuntaina Tanskan Hvidovressa käydään 19-vuotiaiden PM-kilpailu ja maaottelu. Salla Laukkanen juoksee siellä 5 000 metriä ja 3 000 metrin esteet, Kia Kemppainen 100 metrin aidat, Janne Kanerva 1 500 metriä, Wilho Hautala 3 000 metrin esteet, Lauri Eerola sekä 400 metriä että pitkän viestin ja Aaro Karjalainen pikaviestin. Joukkueen valmentaja on Ahkeran valmentaja Timo Vuorimaa.

Ahkerassa enemmänkin lupaavia nuoria

Neljä vuotta sitten Raisiossa ensimmäisissä nuorten SM-kilpailuissa oli mukana paljon vuosina 1999 ja 2000 syntyneitä ahkeralaisia.

– Jo tuolloin seuran valmennuspäällikkönä ennustin, että kun tämä ikäluokka nousee aikuisten sarjoihin, niin saamme monta uutta menestyjää vähintään Kalevan kisojen tasolle, Erkinheimo kertoo.

Kalevan kisoissa ikäluokasta on tuntumaa haistellut jo Wilho Hautala, Aino Kuljukka, Salla Laukkanen ja Joska Tommola. Myös nuorten arvokilpailuissa ja maaotteluissa on nähty useita urheilijoita. Laukkanen ja Hautala edustivat Suomea tänä kesänä 19-vuotiaiden MM-kilpailuissa Tampereella.

Lauri Eerola (vas.) ja Aaro Karjalainen juoksevat PM-kisoissa viestit, Eerola 4x400 metriä ja Karjalainen 4x100 metriä. Kuva: Anssi Hietamaa

– Myös tämän ikäluokan takana kasvaa loistavia nuoria, jotka ovat lahjakkaita, motivoituneita harjoittelijoita ja hyvässä valmennuksessa. Etenkin eri juoksumatkojen valmennukseen löytyy huippuosaamista, Erkinheimo kertoo.

Valmennuksen lisäksi kunnossa on olosuhteet, myös talvella Pajulahden yleisurheiluhallissa.

Tänä kesänä Ahkeran yleisurheilijat ovat olleet Radiomäen kentän varassa, mutta kun Urheilukeskuksen yleisurheilukentän remontti valmistuu, kenttä täyttää taas kansainväliset standardit. Erkinheimon mukaan Ahkera hakee jatkossa jälleen isoja kilpailuja.

– Seura tavoittelee kesäksi 2019 Suomen suurinta nuorisoyleisurheilun tapahtumaa, Youth Athletic Gamesia sekä yleisurheilun kotimaisen kilpailusarjan Motonet GP:n järjestelyoikeutta. Seura järjesti YAG:n ja Eliittikisat samana viikonloppuna 2017 kesällä, joten kokemusta kahden suuren tapahtuman järjestämisestä löytyy.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi