Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu
Juha
Hölttä
juha.holtta@ess.fi

Hopeamitalisti Ossi Kekki: "Täytyy nyt nauttia joka askeleesta, jonka pystyy terveenä juoksemaan"

Loukkaantumisten riivaamaa lahtelaisjuoksijaa ei harmittanut hopea, vaan tapa jolla se tuli. "Mestaruus meni toiseksi oikeimmalle kaverille. "Harjoittelun ohessa Ahkeran urheilija on tutkinut Lahden keskustan pysäköintiä. "Voin sanoa, että se kyllä jakoi mielipiteitä"

Jaakko Piesanen voitti ja Ossi Kekki oli kympin kakkonen. Kuva: Heikki Saukkomaa

Lahden Ahkeran Ossi Kekki, 24, juoksi torstai-iltana Jyväskylän Kalevan kisoissa uransa toisen ratamitalin aikuisten sarjassa. Kahden vuoden takainen vitosen kulta sai seurakseen 10 000 metrin hopean.

Jo juniorina hienosti menestyneen lahtelaisen mitalisaldo voisi olla paljon pidempikin, mutta jatkuvat jalkavaivat ovat sotkeneet hänen juoksu-uraansa.

– Kärjistetysti voi kai sanoa, että joka toinen vuosi on oltu ”telakalla” ja vain joka toisen on päässyt kilpailemaan. Täytyy nyt nauttia joka askeleesta, jonka pystyy terveenä juoksemaan, hän totesi.

Torstaina Kekki karkasi harjoituskaverinsa, Saarijärven Pullistuksen Jaakko Piesasen, kanssa muilta jo parin kilometrin jälkeen. Seitsemän kilometrin jälkeen lahtelainen joutui päästämään niin ikään erilaisista vaivoista kärsineen ystävänsä karkumatkalle.

– Mestaruus meni toiseksi oikeimmalle kaverille, hän naurahti.

– Pitää iloita Jaakon puolesta, sillä helppoa ei ole ollut hänelläkään.

– Juoksu meni suunnitelman mukaan. Alussa tarkkailin tilannetta, mutta sitten kiristin vauhtia. Voittoaika kuitenkin harmittaa. Olisin halunnut SM-kisoissa alittaa ensi kertaa puolen tunnin rajan, Piesanen totesi.

"En saanut taistelua aikaiseksi"

Ossi Kekkiä ei harmittanut torstaina kullan menetys, vaan tapa, jolla hän jäi juoksussa hopealle.

– En saanut taistelua aikaiseksi. Jo parin kilometrin jälkeen huomasin, ettei jalka ole sellainen, jolla juostaisiin kovaa, hän harmitteli ja ihmetteli, sillä mitään kipuja ei ollut.

Joka toinen vuosi on oltu ”telakalla” ja vain joka toisen on päässyt kilpailemaan. Kestävyysjuoksija Ossi Kekki

– Tämä oli toinen kymppini, enkä juossut edes ennätystäni. Ensimmäisellä kerralla Ruotsi-ottelussa parempi aika tuli välillä vähän jarrutellenkin, Kekki hämmästeli.

Torstain aika oli 30.27,41, kun kaksi vuotta vanha ennätys on kuutisen sekuntia parempi.

Keskustan pysäköinti jakaa mielipiteet

Juoksijan vamma-alttius ei johdu liiasta treenaamisesta, vaan juoksutekniikasta.

– Minulla on pieni askellusvirhe, joka aiheuttaa ongelmia. Kaikkea on yritetty ja Veli-Pekka Valkosen ja Ilkka Räsäsen johdolla on miestä yritetty saada kuntoon. Olisi niin kiva urheilla, mutta elämän realiteetit alkavat tulla vastaan. Nytkin olen töissä vuoden loppuun asti, kertoi Ossi Kekki.

Juoksija opiskelee Jyväskylässä ympäristöpolitiikkaa ja aluetiedettä ja kandidaattityö on on jo valmiina.

– Tein sen pysäköinnin vaikutuksesta Lahden keskustan elinvoimaan. Se oli aihe josta Etelä-Suomen Sanomissakin väännetään aika paljon kättä. Omasta puolestani voin sanoa, että se kyllä jakoi mielipiteitä, hopeamitalisti naurahti.

Mitali mielessä myös vitoselle

Jyväskylässä Ossi Kekin ohjelmassa on vielä 5 000 metrin kilpailu, eikä ainakaan kympin jälkeen heti tuntunut siltä, että kaikki paukut olisi jo syöty.

– Mitali mielessä lähden sillekin matkalle.

Perjantain muista Lahden alueen urheilijoista Ahkeran Olli Takala selvitti tiensä kiekonheiton karsinnasta finaaliin. Viimevuotista hopeaansa puolustava Takana nakkasi 50,40 ja oli karsinnan kahdeksas.

Orimattilan Jymyn ikinuori Jouni Helppikangas ja Ahkeran Sami Aartolahti sen sijaan jäivät karsintaan.

Alkueriin päättyi myös Sanna Erkinheimon urakka naisten 400 metrillä.

Kalevan kisat

Perjantain ohjelma

Kello 10.00 N 7-ottelu, pituus, 11.10 N 7-ottelu, keihäs, 11.20 M pituus, karsinta, 11.50 M seiväs, karsinta, 12.40 N keihäs, karsinta, 12.55 N kuula, karsinta, 13.00 N 3-loikka, karsinta, 13.20 M korkeus, karsinta, 14.20 M moukari, karsinta.

16.50 N seiväs, 17.25 Kalevan kisojen avajaiset, 17.40 N 100 m aidat, alkuerät, 17.40 M kiekko, 18.10 M 110 m aidat, alkuerät, 18.35 N 10 000 m, 19.00 M kuula, 19.25 N 400 m, 19.25 N moukari, 19.30 N pituus, 19.35 M 400 m, 19.50 M 1 500 m, 20.00 N 1 500 m, 20.15 N 7-ottelu, 800 m, 20.35 N 100 m aidat, 20.45 M 110 m aidat.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi