Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Hautalan este-ennätys ei riittänyt MM-finaaliin

Lahden Ahkeran Wilho Hautala juoksi torstaina aamupäivällä uuden ennätyksensä 3000 metrin esteissä 9.12.42 nuorten MM-kisojen alkuerissä, mutta kohtalona oli odotettu karsiutuminen finaalista.

- Wilho oli tilastoissa 29:s ja kun sijoitus oli 20:s omalla ennätyksellä, niin pitää olla tyytyväinen, sanoi isä Ville Hautala.

Loppukilpailuun selviytyi molemmista eristä viisi sekä viisi aikojen perusteella, heikoin vertailuaika oli 9.03,21. Eli entistä Belgiassa toukokuussa juostua entistä ennätystä 9.12,51 olisi pitänyt parantaa noin 10 sekunnilla.

- Jännitys oli kova ennen starttia ja kun nimi kuulutettiin, niin lähtöviivalla tuli kylmät väreet. Itse juoksu sujui sitten hyvin, esteiden ylitykseen olen erityisen tyytyväinen. Välillä olin lähellä jatkopaikkaa, mutta sitten pari ohittamaani kaveria piristyi uudelleen eikä loppu sujunut riittävän hyvin, Wilho Hautala sanoi.

Ville Hautala analysoi juoksua päätykatsomossa.

- Vielä 700 metriä ennen maalia hän oli 9.07:n vauhdissa, mutta sitten vauhti putosi. Kun hän viikko sitten juoksi 1500 metriä 3.54, niin olin varma että yhdeksän minuuttia saattaisi täällä alittua. Mutta kun laskee että herätys oli klo 5.30 ja startti 10.15, niin aikahan oli erinomainen, Ville sanoi.

Hautalat ovat juoksijaperhe, sillä isän lisäksi isosisko Janna sekä pikkuveljet Walte ja Wäinö juoksevat. Janna palasi kesäksi kotiin opiskeltuaan kauden Missouri Southern State -yliopistossa.

Yliopistourheilijan elämä siintää Wilhonkin ajatuksissa.

- Näen sen uhkana ja mahdollisuutena. Tulsan yliopisto Oklahomassa on tällä hetkellä ajatuksissa kiinnostavin, sen kanssa on eniten keskusteltu opintojen aloittamisesta syksyllä 2019, Wilho sanoi.

Ville Hautala näkee Wilhon tavoin uhkat ja mahdollisuudet.

- Suurin pelko olisi ettei hän pääse pätevään valmennukseen. Myös kilpailukausi on eri kuin Euroopassa, se alkaa syksyllä ja päättyy keväällä. Mutta yliopistourheilua arvostetaan siellä paljon ja opiskelurytmi yhdistetään urheiluun tehokkaasti. Suomessa tätä ei tehdä, Ville Hautala sanoi.

Suomessa vain Topi Raitanen alitti viime kaudella 9 minuutin rajan.

Wilho voitti ikäluokkansa SM-kultaa Kauhavalla ja oli Kalevan kisoissa Seinäjoella neljäs ajalla 9.15,58.

- Syksyllä valmistun ylioppilaaksi ja lokakuussa pitäisi päästä armeijaan, sen jälkeen on tämän ison päätöksen aika. Jos saa stipendin, niin kaiken saa ilmaiseksi opiskeluaikana, Wilho sanoi.

Juha Aaltonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi