Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Kolmiloikkaaja-Lipsanen uskoo Pousin SE:n kaatuvan

Uskon pystyväni rikkomaan sen, mutta edetään maltilla, Simo Lipsanen sanoo Pertti Pousin nimissä olevasta kolmiloikan SE-tuloksesta 17,00. Kuva: SUL-arkisto/Anssi Mäkinen

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen ei säpsähdä kysymyksiä 17 metrin rajan rikkomisesta. Lauantaina Jyväskylän SM-halleissa lajin tuore halli-SE:n 16,76 haltija keskittyy kuitenkin mestaruuden voittamiseen.

- Oma ajatus 17 metristä ja Pertti Pousin Suomen ennätyksestä on, että uskon pystyväni rikkomaan sen, mutta edetään maltilla. Se tulee sitten kun se on tullakseen. SM-hallista haen tasaisen kovaa sarjaa ja onnistuneita suorituksia, Lipsanen sanoo.

Pousin ulkoratojen Suomen ennätys on kesällä 1968 loikittu 17,00. Lipsanen kimmahteli Tampereella pohjoismaisessa hallimaaottelussa viime viikonvaihteessa pidemmälle kuin koskaan ennen. Kaikki olosuhteet huomioiden hänen pisin hyppynsä ennen Tampereen SE-loikkia oli kaksi vuotta sitten Venäjän Tsheboksarissa myötätuulessa syntynyt 16,62.

- Ominaisuudet ovat kehittyneet paljon verrattuna noihin kahden vuoden takaisiin Venäjän kisoihin. Myös tekniikka on mennyt eteenpäin, Lipsanen sanoo.

Kehitystään Lipsanen kuvaa viisiloikkatuloksella.

- Kahdeksan askeleen vauhti on kovin, jolla olen viisiloikkaa testannut. Nyt siinä meni ensimmäistä kertaa yli 23 metrin. Jos vertaa kahden vuoden takaiseen tilanteeseen, silloinen tulos oli metrin heikompi.

Rytmi säilyi, ilmaa loikkien alla

Viime kesänä Lıpsanen, 21, ponnisti ulkoratojen ennätyksekseen 16,19. Sittemmin syksyn ja talven harjoittelu on vienyt kehitystä kukonaskelin eteenpäin.

- Voima-arvot ovat kehittyneet hyvin. Nyt on vielä panostettu keskikroppaan ja niin sanottuihin pitoihin ja loikassa vaadittaviin asentoihin. Tämä työ on heijastanut juoksuun ja kaikkeen tekemiseen. Siihen on tullut jämäkkyyttä, Lipsanen sanoo.

Tekemistä riittää edelleen. Tampereen ennätyshyppy oli erinomainen, muttei täydellinen, kuten Lipsanen valmentajansa Petri Ruotsalaisen kanssa videon analysoituaan totesi.

- Hyvää oli, että rytmi säilyi hyvin. Sain myös jokaiseen loikkaan ilmaa alle ja vauhdin säilymään, Lipsanen sanoo.

- Parannettavaa oli vauhtijuoksussa ennen lankkua. Pistäisi juosta paremmin lankun yli, hakea ensimmäistä loikkaa aktiivisemmin ja saada sitä kautta kakkosloikkaan vielä paremmin ilmaa alle.

Sitä Lipsanen yrittää lauantaina Jyväskylän Hipposhallissa, jossa ykköshaastaja on viime kesänä 16,24 loikkinut Tuomas Kaukolahti.

Hipposhallissa 300 urheilijaa

SM-halleissa Jyväskylässä kilpailee lauantaina ja sunnuntaina yhteensä reilut 300 urheilijaa. Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen odottaa 1-2 Suomen halliennätystä ja EM-hallirajojen alituksia.

- Hipposhallissa kilpailee tusinan verran urheilijoita, jotka eivät ole vielä rikkoneet EM-hallien tulosrajaa, mutta joilla on siihen mahdollisuudet, Kemppainen arvioi.

Tapio Nevalainen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Yleisurheilu

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen