Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Yleisurheilu

Noora Pesola vaihtoi yleisurheilun joukkuelajeihin

Noora Pesola ei jättänyt urheilua, vaikka kilpailemisen lopettikin. Hän toimii esimerkiksi SB Heinolan B-poikien salibandyjoukkueen fysioterapeuttina. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Ahkeran pituushyppääjä Noora Pesola, 28, pisti piikkarit naulaan syyskuun alussa. Hän valmistautui pitkän uransa päättämiseen viime keväästä lähtien ja iso elämänmuutos tapahtui hyvässä järjestyksessä, eikä pakon sanelemana.

– Jos ura päättyy loukkaantumiseen, siitä jää aina jossiteltavaa, hän tietää.

Lahtelaisen viimeinen kilpailu oli lauantaina 5. syyskuuta Tampereella ja heti maanantaina 7. päivä hän aloitti työt Sysmässä. Pesola on opinnäytetyötä vaille valmis fysioterapeutti ja hänellä on kevääseen jatkuva sijaisuus Sysmän terveysasemalla.

– Oli hyvä, että yksi ura loppui ja toinen alkoi niin nopeassa aikataulussa. Ei jäänyt aikaa surkutteluun.

Uuden uran kautta on löytynyt myös uusia urheiluhaasteita kentän ulkopuolelta. Pesola toimii SB Heinolan B-poikien salibandyjoukkueen fysioterapeuttina ja on mukana myös alle 15-vuotiaiden tyttöjen koripallomaajoukkueen toiminnassa.

– Fysioterapiassa on hienoa, kuinka laajalla alueella pystyy toimimaan. Yritän opettaa nuorille, kuinka omasta kropasta pitäisi pitää huolta. Nuorten kanssa on kiva tehdä töitä, kun heihin ajatukset vielä tarttuvat.

–On myös kivaa päästä sisään ihan uusiin lajeihin. Yksilöurheilijalle joukkuelajit ja pallopelit olivat ennestään outo maailma, tunnustaa Pesola.

Eikä hän ole yleisurheiluakaan hylännyt.

– Olen sanonut, että jossain muodossa palaan Ahkeran toimintaan, kunhan vedän muutaman vuoden henkeä. Se voi olla huolto-, fysio- tai valmennustoimintaa. Uskon, että minulla on uraltani jotain annettavaa ja sen tiedon haluan vielä jakaa, hän lupaa.

Oma liikkuminen on parin viime kuukauden aikana jäänyt vähiin, mutta uusi harrastus on löytynyt.

– Harrastin tanssia ihan pentuna ja nyt olen käynyt siskoni kanssa Hot Clubilla kerran viikossa tanssimassa showjatsia. Se on niin hauskaa ja siistiä ja on tehnyt tosi hyvää! Toivottavasti vaikka ensi syksynä löytyisi enemmän aikaa, että voisin käydä useammalla tunnilla viikossa, Noora Pesola suunnittelee.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi