Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Maastopalojen savu piinaa tennispelaajia Melbournessa: "Olot eivät ole terveelliset"

Karsintoihin osallistuu myös Emil Ruusuvuori, jonka on määrä pelata keskiviikkona. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Maastopalojen savu keskeytti tiistaina Australian avoimen tennisturnauksen harjoitukset ulkokentillä Melbournessa. Pelaajat kärsivät hengitysvaikeuksista, kun ilmanlaatu heikkeni selvästi.

Kauden ensimmäinen grand slam -turnaus on alkamassa maanantaina, ja karsinnat pääsystä pääsarjaan ovat menossa. Karsintojen pelit keskeytyivät tiistaina, mutta pääsivät jatkumaan. Karsintoihin osallistuu myös Emil Ruusuvuori, jonka on määrä pelata keskiviikkona. Ruusuvuori kohtaa argentiinalaisen Facundo Menan. Pääsy karsinnoista pääsarjaan edellyttää kolme voittoa.

Slovenialainen Dalila Jakupovic luovutti karsintojen avauskierroksen ottelunsa sveitsiläistä Stefanie Vögeleä vastaan toisessa erässä yskänkohtauksen jälkeen.

– Luulin pyörtyväni. Oli pakko mennä makuulle, koska en pystynyt enää kävelemään, Jakupovic kertoi.

Huonon ilman lisäksi pelaamista rasittaa kova kuumuus.

– Olot eivät ole terveelliset. Luulin, että tänään ei pelattaisi, mutta eipä meillä pelaajilla ole paljon vaihtoehtoja, Jakupovic kuvasi.

Kanadalainen Eugenie Bouchard kaipasi lääkärin apua valitettuaan rintakipuja. Australian avointen entinen välieräpelaaja toipui ja voitti kolme-eräisen ottelunsa.

Maastopalot ovat riivanneet Australiaa jo kuukausien ajan. Kisakaupunki Melbournessa asukkaita kehotettiin tiistaina pysymään sisällä ja pitämään ikkunat ja ovet suljettuina. Urheilijoille tuntui olevan eri säännöt.

Kehotus pysyä sisätiloissa

Turnausjärjestäjät vakuuttavat tarkkailevansa ilman laatua koko ajan. Erotuomarit voivat keskeyttää tennisottelut, jos pelaajien terveys on uhattuna.

Kaikki eivät ole yhtä vakuuttuneita kisajärjestäjien halusta suojella pelaajien ja muiden turnauksessa toimivien terveyttä.

– Olen järkyttynyt, että pelit alkoivat Australian avoimissa. Eikö ketään kiinnosta esimerkiksi pallopoikien ja -tyttöjen terveys, maailmanlistalla 140. sijalla oleva Luxemburgin Mandy Minella ihmetteli Twitterissä.

– Miksi meidän pitää odottaa, että jotain todella pahaa tapahtuu? maailmanlistan viitonen Elina Svitolina kysyi Twitterissä ja julkisti kuvan, jossa kisapaikan ilmanlaatua kuvataan erittäin epäterveelliseksi.

Australian avointen järjestäjät uskovat voivansa pitää arvoturnauksen suunnitelmien mukaan. Käytössä on kolme stadionia, joiden katot voidaan sulkea, sekä kahdeksan muuta sisäkenttää. Perinteisesti turnaus on kuitenkin pelattu ulkona.

Ennusteiden mukaan Melbournen ilman on määrä kirkastua keskiviikkona iltapäivällä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi