Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Raviurheilun supertähti viihtyi ja loisti Rovaniemellä

Ensimmäistä kertaa järjestetty ravitapahtuma Arctic Horse Race houkutteli lauantai-iltana Mäntyvaaraan turistien ja vakioyleisön lisäksi myös yhden ravimaailman kuumimmista nimistä. Tim Tetrick, 38, on voittanut raviohjastajana jo yli 11 000 lähtöä.

Rovaniemellä mies osallistui kolmen osalähdön Arctic Challenge -ohjastajaotteluun, ja hän aloitti sen upealla voitolla. Ikimuistoisen onnistumisesta tekee se, ettei hän ollut koskaan aikaisemmin ajanut suomenhevosella. Ykkössijan tuonut Pikku-Ryti johti alusta loppuun, ja Tetrick sai nautiskella sen kyydissä.

– Odotin tätä hetkeä koko viikon. Suomenhevosella on teille niin isot perinteet, että olin ennen lähtöä suorastaan innoissani. Talviset olosuhteet poikkesivat siitä, mihin olen Amerikassa tottunut. En tehnyt rattailla mitään erikoista, ja minulla taisi olla lähdön paras hevonen. Ravi-ilta kruunasi koko reissun, Tetrick kommentoi.

Toisessa osalähdössä Tetrick nappasi kolmossijan Blue Moon Stellan rattailla. Johtoasema karkasi kolmannessa osalähdössä, kun Tetrickin ajokki Whisky Voice oli poissa tolaltaan. Ohjastajaottelun voitti Antti Teivainen.

Tetrickin ykköstarkoitus Suomessa oli hakea uusia kokemuksia, ja samalla mies vahvisti omaa brändiään. Hänellä on keltavihreä ajopuku ja kärryt, joten mies erottuu ravilähdössä muusta porukasta.

Sosiaalisessa mediassa Tetrick on aktiivisempi kuin kaikki suomalaiset kollegansa yhteensä. Pikkupoikamaisen olemuksen takaa löytyy haastatteluissa todella jämäkkä, ammattitaitoinen, herkästi hymyilevä naapurin poika.

– Ehdin käydä poroajelulla, huskysafarilla ja piipahtamassa jääkiekko-ottelussa. Sunnuntaina on vielä ennen kotiilähtöä luvassa moottorikelkkasafari. Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua, Tetrick nauroi.

- - - - -

korjattu aiempaa uutista klo 21.36. Ohjastajaottelun voitti Antti Teivainen, ei Jorma Kontio.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi