Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

"Olympiavalinta oli hyvä joululahja!" - Satu Mäkelä-Nummela valittiin Tokioon

Satu Mäkelä-Nummela lähtee ensi kesänä neljänsiin olympiakisoihinsa. Kuva: Katja Luoma

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö nimesi torstaina ensimmäiset seitsemän urheilijaa Tokion olympiajoukkueeseen.

Ensimmäisessä ryhmässä on mukana Pekingin vuoden 2008 olympiavoittaja, orimattilalainen Satu Mäkelä-Nummela. Hän ampui naisten trapissa Suomelle maapaikan viime elokuussa haulukkolajien maailmancupissa Hollolan Hälvälässä. Mäkelä-Nummela oli kisassa kakkonen.

– Olympiavalinta oli hyvä joululahja! Ja totta kai samalla myös helpotus, koska asiaa ei enää tarvitse miettiä. Minulla on ollut hyvä vuosi, ja olen ampunut vuosien ajan tasaisesti, Mäkelä-Nummela kommentoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Pekingin jälkeen Mäkelä-Nummela oli Lontoon olympialaisissa 2012 seitsemäs ja Riossa vuonna 2016 kymmenes.

– Olen tehnyt kaikki suunnitelmani sen mukaan, että olen Tokion olympialaisissa mukana. Painan vuoden viimeisenä päivänä starttinappulaa kohti Tokiota, kun lähden leirille Kanarian saarille. Sitten tulee tiiviissä tahdissa Marokkoa, Qataria ja maailmancupeja, Mäkelä-Nummela kertoo.

Mäkelä-Nummelan lisäksi Suomen joukkueeseen valittiin myös toinen olympiamitalisti, kun Lontoossa vuonna 2012 purjelautailun (RSX) hopeaa voittanut Tuuli Petäjä-Sirén lunasti kisapaikan itselleen.

Muut valitut ovat purjehtija Kaarle Tapper, maantiepyöräilijä Lotta Henttala (os. Lepistö), uimari Matti Mattsson, kävelijä Veli-Matti ”Aku” Partanen sekä estejuoksija Topi Raitanen.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi