Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Klinsmann komensi Hertha Berlinin töihin – "Olemme juosseet enemmän"

Klinsmann yrittää höykyttää kovalla harjoittelulla joukkueen oikeanlaiseen pelivireeseen. Lehtikuva/AFP

Jalkapallojoukkue Hertha Berlinin hyökkääjä Davie Selken mukaan uusi päävalmentaja Jürgen Klinsmann on laittanut joukkueen kärsimään harjoituksissa. Klinsmann otti Saksan Bundesliigan häntäpäähän ajautuneen joukkueen komentoonsa viime viikolla ja yrittää nyt höykyttää kovalla harjoittelulla joukkueen oikeanlaiseen pelivireeseen.

– Olemme tulessa jokaisessa harjoituksessa. Olemme juosseet enemmän kuin mitä tavallisesti, Selke kertoi saksalaislehti Kickerille.

Perjantaina Hertha Berlin kohtaa vieraskentällä Eintracht Frankfurtin ja yrittää kerätä pisteitä, joilla nousisi pois putoamisuhan alta. Hertha on sarjassa sijalla 16, ja se on kerännyt kolme pinnaa enemmän kuin suoran putoajan paikalla oleva Köln. Nykyinen sijoitus veisi Herthan karsintoihin.

– Kärsimme tällä hetkellä, mutta haluamme kärsiä, Selke paalutti.

Intensiivisyys tarttuu pelaajiin

Klinsmann voitti pelaajaurallaan maailmanmestaruuden ja Euroopan mestaruuden. Saksan maajoukkueen maalitykki edusti seurajoukkuetasolla esimerkiksi Bayern Müncheniä ja Inter Milania. Peliuransa jälkeen hän on valmentanut Saksan ja Yhdysvaltojen maajoukkueita.

Nyt Hertha yrittää Klinsmannin johdolla välttää kolmannen putoamisen pääsarjasta vuosikymmenen sisällä, mutta Klinsmannin aikakausi Herthassa käynnistyi 1–2-tappiolla Borussia Dortmundille.

Davie Selken mukaan entisen tähtihyökkääjä Klinsmannin ja uuden kuntovalmentaja Werner Leuthardin opit näkyvät jo Hertha Berlinin pelissä.

– Se mitä hän tekee kanssamme on intensiivistä. Tuntuu erittäin raikkaalle ja sopivalle. Olemme jo huomanneet, kuinka hän auttaa meitä, Selke kehui uuttaa valmentajaansa.

Klinsmannin valmennustiimiin kuuluvat kuntovalmentaja Leuthardin lisäksi myös entinen Werder Bremenin valmentaja Alexander Nouri ja entinen Saksan maajoukkuepelaaja Arne Friedrich. Viimeksi mainittu pelasi pitkään Herthassa ja toimi joukkueen kapteenina.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi