Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Norja tyrmäsi muut Rukan yhdistetyssä, Suomen toiveikkaan maajoukkueen isoimmaksi saaliiksi jäi Ilkka Herolan 13:s sija

Ilkka Herola. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Rukan minikiertueen avaus oli armoton suomalaisille yhdistetyn hiihtäjille. Norja juhli HS142-mäen ja viiden kilometrin hiihdon yhdistetyssä neloisvoittoa, suomalaisten saaliiksi jäi Ilkka Herolan 13:s sija.

Maajoukkue jäi vaille haikailtua mäkiharppausta, eikä tavallista lyhempi hiihto-osuus juuri antanut tilaisuutta sijoitusten parantamiseen. Se sai päävalmentaja Petter Kukkosen tulistumaan.

Kukkosta sapetti suuren mäen ja lyhyen hiihdon yhdistelmä.

– Tämä oli puhdasta mäkihyppyä, mutta se on jo lajina ihan erikseen. Yhdistetyssä pitäisi kunnioittaa myös maastohiihtoa, joten ei kiitos tällaisille kilpailuille, Kukkonen jyrähti.

Kukkonen letkautti, että Rukan poikkeuksellisen suuren mäen kyljessä pitäisi hiihtää mieluummin "viisikymppiä kuin vitonen".

Urheilijat suhtautuivat pikakilpailuun rauhallisemmin, sillä viiden kilometrin yhdistetyt hiihdellään vain Rukan ja Seefeldin kolmen kilpailun minikiertueiden avauksena.

– Ehkä Petter olisi eri mieltä, jos me suomalaiset olisimme olleet tänään kilpailun kärjessä, Eero Hirvonen virnuili huvittuneena kuultuaan päävalmentajan kritiikin.

Päävalmentaja huolestui

Kukkonen ei peitellyt puheillaan suomalaisten epäonnistumista. Maajoukkue on keskittynyt koko harjoituskauden mäkiosuuteen, mutta se ei jalostunut tuloksiksi torstain varakilpailussa eikä perjantain pikakilvassa.

Herola oli mäessä 15:s, Eero Hirvonen 29:s, Arttu Mäkiaho 41:s ja Leevi Mutru 49:s. Eroa kärkeen kasaantui minuuttikaupalla. Jopa Herola joutui mäessä lähes kolmen minuutin takaa-ajoasemaan.

Päävalmentaja haki hetken sanojaan, kun hän paljasti aatoksensa mäkituloksista.

– Miten tämän kauniisti sanoisi, Kukkonen aloitti ja mietti hetken.

– Aika kaukana ollaan siitä, mitä haluaisimme. Tosi huolestuttavaa.

Suomalaisten hypyt ailahtelivat kahden kilpailupäivän hypyissä, eikä kellekään sattunut täysosumaa. Mutru onnistui tasoonsa nähden parhaiten pikakilpailun harjoitushypyssään.

Keulalta huteja

Herola jäi torstain varakilpailussa 115 metriin ja venytti perjantaina 127,5 metriin.

– Ei se kummoinen ollut, muttei katastrofikaan, Herola arvioi kisahyppyään.

– Siinä oli vähän varmistelua, ja ponnistus nousi keulalta pystyyn. Pituutta tulisi äkkiä kymmenen metriä lisää, jos onnistuisin kuten harjoituksissa.

Hirvonen suhtautui hyppyihinsä synkemmin.

– Aika karmeata. Ponnistus menee ohi, enkä pääse ilmassa hypyn päälle. Toivottavasti pystyn edes pikkusen parantamaan viikonlopun aikana, Hirvonen sanoi.

Norja valtasi kärkisijat maailmancupin viimevuotisen voittajan Jarl Magnus Riiberin johdolla. Espen Björnstad oli toinen, Jens Lurås Ofterbro kolmas ja Jörgen Graabak neljäs.

Minikiertue jatkuu HS142-mäessä, mutta hiihtomatka on lauantaina ja sunnuntaina 10 kilometriä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi