Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Wilma Murto palaa Jarno Koivusen valmennettavaksi

Viime kesänä Wilma Murto sijoittui 23-vuotiaiden EM-kisoissa viidenneksi ja karsiutui Dohan MM-kisojen loppukilpailusta. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Seiväshyppääjä Wilma Murto valmistautuu Tokion 2020 olympialaisiin Jarno Koivusen valmennuksessa. Koivunen valmensi Murtoa vuodesta 2017 viime vuoden syksyyn. Sen jälkeen Murto oli hetken Steve Ripponin ja myöhemmin Mikko Latvalan valmennuksessa.

Koivusen valmennuksessa Murto kehittyi lupaavasti, kun hän hyppäsi talvella 2016 nuorten maailmanennätyksen 471. Seuraava kesä meni pilalle sitkeän jalkavaivan takia, eikä Murto ole sen jälkeen päässyt parhaalle tasolleen.

Viime kesänä Murto sijoittui 23-vuotiaiden EM-kisoissa viidenneksi ja karsiutui Dohan MM-kisojen loppukilpailusta. Kesän paras tulos oli 451.

– Tähän ei liity dramatiikkaa. Todettiin yhdessä Mikon kanssa, että meidän näkemykset eivät kohtaa tarpeeksi. Kiitos Mikolle kaikesta ja erityisesti siitä, että hän lähti auttamaan minua vaikeassa tilanteessa kevättalvella vain muutaman päivän varoitusajalla, Murto kommentoi siirtoaan Urheiluliiton tiedotteessa.

Murto siirtyi Latvalan valmennukseen kevättalvella.

– Vuosi on ollut raskas, mutta se on kasvattanut. Olen oppinut, mitkä ovat minulle ne ratkaisevan tärkeät asiat ja mistä itse haluan pitää kiinni. Parempi, että nämä kokemukset ja opit tulivat nyt eivätkä kymmenen vuoden päästä, Murto kertoi.

Turussa Koivusen valmennusryhmään kuuluvat myös Maria Kytölä, Kiia Jullenmaa ja Emma Rovasalo. Koivunen on ammattivalmentaja Turun seudun urheiluakatemiassa ja Suomen Urheiluliiton seiväshyppyvalmentaja.

Suuntana Tokio

Tokion olympialaisten tulosraja on 470. Olympiapaikan voi varmistaa myös rankingpistein.

– Meillä on kahdeksan kuukautta aikaa saada kunto tasolle, jolla pystytään tekemään tuloksia. Mikko Latvala on tehnyt Wilman kanssa hyvää työtä, ja nyt täytyy vaan saada homma rullaamaan oikeaan suuntaan, Koivunen arvioi tilannetta.

Murto aikoo kilpailla hallikisoissa säästeliäästi.

– Nyt ei murehdita liikaa hallikaudesta. Varmaan silloin hypätään jonkin verran, mutta tavoite on kahdeksan kuukauden päässä, Murto kertoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi