Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Suomen tenniksen suurlupaukset kohtaavat – Emil Ruusuvuoren läpimurtovuosi päättyy Talin turnaukseen

Tennispelaaja Emil Ruusuvuori pyrkii ensi vuonna nostamaan rankkaustaan sadan parhaan joukkoon. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Syksyn illat pimenevät, mutta Emil Ruusuvuori jatkaa kesällä alkanutta nousuaan kohti tennismaailman kirkkaimpia valoja. Keskiviikkona 20-vuotias helsinkiläinen voitti Talin ATP-haastajaturnauksen toisella kierroksella Ranskan Geoffrey Blancaneaux'n 7–5, 6–2.

– Ensimmäinen erä oli kaukana täydellisestä, mutta ei sen aina kuulukaan olla. Toiseen erään rentouduin, Ruusuvuori kertasi.

Ruusuvuori nousi suomalaisen urheiluyleisön tietoisuuteen viimeistään syyskuussa, kun hän edellisen kerran pelasi kotimaan kamaralla. Tuolloin nuorukainen kukisti Davis Cupin ottelussa maailmanlistan vitosen Itävallan Dominic Thiemin.

Seuraavana viikonloppuna Ruusuvuori nappasi vielä turnausvoiton Glasgow'ssa, mutta sen jälkeen alkoi sairastelu. Peleihin tuli kuukauden tauko, ja esimerkiksi Tukholman turnaus jäi väliin.

– Sairastelut verottavat aina, mutta koko ajan on menty eteenpäin. Yllättävän pitkä breikki siitä tuli.

Ennen Talia hän pelasi pari haastajakiertueen turnausta Keski-Euroopassa. Niissä suomalainen ei päässyt kolmatta kierrosta pidemmälle. Rankkaus on kuitenkin pysynyt 150:n paremmalla puolella.

– Top-100 on selvä tavoite ensi vuodelle.

Mikäli rankkaus nousee, ensi vuonna karvapalloa olisi mahdollisuus päästä mäiskimään vaikka missä. Heti vuoden vaihduttua odottavat Australian Grand Slam -karsinnat ja kesällä Tokion olympialaiset.

– Junnuissa pääsin pelaamaan Australiassa, ja onhan se yksi tenniksen hienoimmista paikoista. Vähän erilaiset olosuhteet, Ruusuvuori naurahti Helsingin marraskuisessa illassa.

Olympialaisiin taas voi päästä paitsi Henri Kontisen valitsemana nelinpeliparina, niin myös kaksinpelaajana. Ruusuvuori ei tiedä tarkkaan, kuinka paljon rankkauksen pitäisi parantua, jotta olympialaisiin tulisi kutsu.

– Näppituntuma on, että siellä 50–60:n paikkeilla pitää olla. Se vaatisi, että pääsee jatkuvasti ATP-turnauksiin pelaamaan isoista pisteistä.

Kaverukset vastak kain

Suomen tennis voi tällä hetkellä mukavasti. Ruusuvuoren lisäksi Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja toinen suurlupaus Otto Virtanen jatkavat Talin 3. kierrokselle. Ruusuvuori kohtaa torstaina 18-vuotiaan Virtasen, joka on toipunut kesän pahasta loukkaantumisesta.

– Otolta hieno voitto tänään (Virtanen kaatoi maailmanlistan sijan 117 Thomas Fabbianon). Hyvä matsi tulossa, Ruusuvuori hehkutti harjoituskaverinsa kohtaamista.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi