Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Suomen Piispaselle ratakelauksen MM-hopeaa – loppumetrien vaikeudet veivät kultasaumat

Toni Piispanen voitti 200 metrin ratakelauksen MM-hopeaa viimeviikkoisen kultamitalinsa seuraksi. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ratakelaaja Toni Piispanen sijoittui toiseksi T51-luokan 200 metrillä parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa. Belgian Peter Genyn voitti 0,42 sekunnilla.

Piispanen voitti kisoissa viime viikolla 100 metrin MM-kultaa ja kukisti näin pitkäaikaisen kilpakumppaninsa ja hyvän ystävänsä Genynin. Kakssatasella Genyn oli kuitenkin vahvempi, ja osaltaan häntä auttoi Piispasen ajautuminen kohti viereistä rataa loppumetreillä. Se juontui Piispasen asennosta, jota oli värkätty sopivammaksi erityisen räjähtävään starttiin.

Lähdössä suomalainen ampaisikin kärkeen, mutta loppuvaiheessa tuli vaikeuksia.

– Vähän kaksijakoiset fiilikset jäi kisasta. Olisi ollut saumaa (parempaankin), mutta lopussa lähdin ajautumaan viereiselle radalle ja siinä piti tehdä korjausliikettä. Pikkaisen riskillä lähdettiin kisaan, (parempaan starttiin sopivalla) asennolla, ja sen myötä ohjattavuus lopussa vaikeutui, Piispanen kertoi Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

Kaikkinensa mestaruus ja hopea kuitenkin maistuivat mainiosti.

– Tyytyväinen olen, hieno paluu mestariksi ja kakkosella vielä hopeaa. Hymyilyttäähän tämä, myhäili Piispanen, joka hävisi toissa vuonna satasella MM-kullan Genynille.

Piispasen katse kääntyy kohti ensi vuoden Tokion paralympialaisia.

– Tuntuu, että on helppo kelata kun on fyysisesti kunnossa. Pieniä hienosäätöjä (tarvitaan), mutta kaverit tekevät yhtä paljon töitä ja yritetään itse pysyä mukana, Piispanen kertoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi