Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Nuoret Leijonat pörräsi tehottomasti – Venäjä voitti maalilla

Grigori Denisenko vei alivoimalla Venäjän johtoon avauserässä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue hävisi Venäjälle maalein 1–2, kun joukkueet kohtasivat Helsingissä. Suomen maalin teki puolustaja Mikko Kokkonen, joka kavensi pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Kokkosen maali jäi tehottoman Suomen ainoaksi, vaikka toisen erän loppupuolella Suomi tuuletti jo kerran. Patrik Puistolan ohjaus todettiin videotarkastuksen jälkeen korkealla mailalla tehdyksi.

Grigori Denisenko vei alivoimalla Venäjän johtoon avauserässä. Kolmannessa erässä Nikita Rozhkov tuplasi Venäjän johdon.

– Hyvä lähtö peliin, mutta kadotimme pelin ensimmäisen erän loppupuolella. Venäjä pääsi niskan päälle, ja haparoimme puolustuspelissä. Toiseen erään saimme sen, mitä haimme eli hyvän erän. Olen tyytyväinen myös kolmanteen erään. Muutamia virheitä tuli, mutta niitä pelissä tulee aina, Suomen päävalmentaja Raimo Helminen sanoi.

Muutoksia odotettavissa

Venäjän maalivahti Jaroslav Askarov torjui 34 laukausta. Suomen Justus Annunen venyi kiekon tielle 21 kertaa.

– Kansainvälisissä peleissä maalinteko ei ole helppoa. Maalinteosta pitää maksaa kova hinta. Täytyy laukoa enemmän ja mennä maalille. Vastustaja puolusti hyvin ja uhrautuvasti. Lisäksi heillä oli hyvä maalivahtipeli, kuten meilläkin, Helminen ruoti.

Helsingissä pelattavassa neljän maan turnauksessa pelaavat Suomen ja Venäjän lisäksi myös Tshekki ja Ruotsi. Suomi kohtaa lauantaina Tshekin ja sunnuntaina Ruotsin. Turnaus on osa valmistautumista vuodenvaihteessa Tshekissä pelattaviin MM-kilpailuihin, joihin Suomi lähtee hallitsevana maailmanmestarina.

Helminen ei peluuttanut perjantai-illan ottelussa hyökkääjä Samuel Salosta, joka on ollut alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kauden tehomies yhdeksän ottelun pisteillä 5+4=9.

– Pelaa huomenna. Topi Niemelä tulee myös mukaan. Kristian Tanus on kysymysmerkki, Helminen avasi pelaajatilannetta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi