Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Peanuts Porin tähtitamma

Porin ravien syksyisessä suurkilpailussa St. Legerissä asetelmat ovat mielenkiintoiset, kun hevoset lähtevät eri matkoilta iän ja sukupuolen perusteella.

Jukka Torvinen sai pidettyä Anne Kankaan valmentaman nelivuotiaan Peanutsin keulassa haparoinnista huolimatta, ja se hallitsi maaliin saakka. Lexus Dream kiri hyvin toiseksi.

– Peanuts oli vähän epävarma kurviin mentäessä, Torvinen kertoi.

– Siinä oli kriittisetkin hetket, ja oli pieni laukan vaara. Peanuts oli sopivan menevä ja sai pitää sellaisen tahdin kuin tykkäsi. Se on superhieno tamma, ylisti Torvinen 45 000 euron arvoisen ykköspalkinnon jälkitunnelmissa.

Talli Tenavat Kempeleestä omistaa Peanutsin, joka on tienannut tällä kaudella jo runsaat 140 000 euroa. St. Legerin ykkössija on sen tähän mennessä tärkein voitto.

Porin toinen suurkilpailu Satakunta-ajo ajettiin nelivuotiaiden suomenhevosten tasoitusajona. Parvelan Retu eteni pienen lähtölaukan selvitettyään kuin juna kohti kärkeä ja voitti lopulta ylivoimaisesti. Sitä ohjasti Jukka Torvisen isoveli Hannu, ja valmentajana toimii Petri Laine. Lakos Team Ay Orivedeltä omistaa tänä vuonna suvereenisti esiintyneen oriin. Parvelan Retu on voittanut vuoden kaikki 12 kilpailua ja tienannut niissä suunnilleen saman verran kuin Peanuts eli runsaat 140 000 euroa. Satakunta-ajo tuotti Parvelan Retun taustavoimille 30 000 euroa.

Antti Ojanperän tallin menestyskulku Toto75-raveissa jatkui. Santtu Raitala totutusti ajoi Ojanperän hevosia, ja voitot tulivat väkivahvalla Exaudio Vicillä sekä loppusuoralla johtavan takaa kirimään päässeellä Zultaniolla. Menestys täydentyi, kun MAS Champ sijoittui Exaudio Vicin jälkeen toiseksi ja Evartti omassa lähdössään kolmanneksi. Sen kilpailun voitti Lissun Eerikki alkulaukasta huolimatta. Ravit venyivät tässä seitsemännessä lähdössä tapahtuneen pahan kolarin takia. Larsman ja kuin lentämällä kirinyt The Dude täydensivät voitoillaan Toto75:n oikean rivin.

Hevosvaljakot osuivat toisiinsa

Porin ravien nettisivuilla kerrotaan, että kesken seitsemännen lähdön tapahtuneen kolarin takia ohjastajat Antti Ala-Rantala ja Juha-Pekka Ahonen vietiin Porin keskussairaalaan jatkotutkimuksiin. Tiedotteen mukaan molemmat ohjastajat olivat tajuissaan törmäyksen jälkeen ja hevoset talutettiin radalta eläinlääkärin tarkastettavaksi.

Kolari tapahtui, kun hevosvaljakot osuivat kesken lähdön toisiinsa. Ala-Rantalan ohjastama Eifaksen kampesi takasuoralla sisään ja ulos, minkä seurauksena Ahosen ohjastama Jyllätys osui siihen. Ohjastajat putosivat törmäyksen takia kärryiltä. Ravit viivästyivät puolisen tuntia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi