Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Satu Mäkelä-Nummela neljännen kerran Vuoden ampumaurheilija

Orimattilalainen Satu Mäkelä-Nummela valittiin neljännen kerran Vuoden ampumaurheilijaksi. Kuva: Mirja Hussain

Ampumaurheiluliitto on valinnut Satu Mäkelä-Nummelan Vuoden ampumaurheilijaksi. Valinta julkistettiin liiton vuoden parhaiden palkitsemistilaisuudessa Grande Finalessa Kisakallion urheiluopistossa.

Mäkelä-Nummela ampui naisten trapin maailmanennätyksen (123) maaliskuussa Meksikon maailmancupissa ja saavutti elokuussa Lahden maailmancupissa olympiamaapaikan Tokioon 2020. Mäkelä-Nummela sijoittui Lahdessa toiseksi.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela on osallistunut olympialaisiin kolme kertaa (Peking 2008, Lontoo 2012 ja Rio de Janeiro 2016), ja tavoitteena ovat jo neljännet kisat. Hän voitti olympiakultaa Pekingissä. Hänet on valittu Vuoden ampumaurheilijaksi aiemmin vuosina 2008, 2009 ja 2012.

Vuoden valmentajaksi valittiin orimattilalainen Pekka Maunula. Hänellä on pitkä valmennusura takanaan trapin maajoukkuevalmentajana. Maunula valmentaa nuorten MM-hopeaa ja joukkuehopeaa sekä EM-joukkuekultaa viime kesänä voittanutta Matias Koivua (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), joka valittiin Vuoden nuoreksi ampumaurheilijaksi.

Erikoismaininnoin palkittiin Lahden Ampumaseura työstä maailmancupin järjestämisessä sekä maailmancupin johtajana toiminut Curt Sjöblom.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi