Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Paavi osoitti vahingossa suosiotaan New Orleansin NFL-joukkueelle – "Emme voineet hävitä tämän jälkeen"

Paavi kanonisoi sunnuntaina viisi uutta pyhimystä Vatikaanissa, ja paavin erikielisillä Twitter-tileillä julkaistiin asiasta tviitti. LEHTIKUVA/AFP

Paavi Franciscuksen tviitti herätti sunnuntaina hupia Yhdysvalloissa amerikkalaisen jalkapallon NFL-joukkueen New Orleans Saintsin fanien keskuudessa.

Paavi kanonisoi sunnuntaina viisi uutta pyhimystä Vatikaanissa, ja paavin erikielisillä Twitter-tileillä julkaistiin asiasta tviitti.

– Tänään me kiitämme Herraa uusista #Pyhimyksistä, Franciscus tviittasi.

Pyhimys-sana monikossa on englanniksi saints. Koska tviittissä sanaa edelsi hashtag-merkki ja sana oli kirjoitettu isolla alkukirjaimella, Twitterin algoritmi tulkitsi paavin tarkoittaneen NFL-joukkue Saintsia ja lisäsi sanan perään automaattisesti joukkueen logon, fleur-de-lisin eli liljan.

Sattumus huomattiin New Orleansissa heti. Moni joukkueen fani lisäsi humoristisia kommentteja Franciscuksen tviittiin, ja myös jotkin Saintsin pelaajat osallistuivat keskusteluun.

– Vau, olemmeko siunattuja vai mitä?!?? tviittasi Saintsin linjamies Alex Anzalone.

Muutama tunti paavin tviitin jälkeen New Orleans otti NFL:ssä 13–6-vierasvoiton Jacksonville Jaguarsista ja on nyt voittanut viisi kauden kuudesta ottelustaan.

– Emme voineet hävitä tämän jälkeen. Olemme #siunattuja ja korkealla tasolla suosittuja, Saintsin virallinen tili tviittasi viitaten paavin tviittiin.

Aivan metsään paavin tviitissä esiintynyt symboli ei mennyt, sillä ikivanha liljasymboli on historian aikana esiintynyt myös monissa kristillisissä yhteyksissä.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi