Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Pajulahden ensimmäiseen Para Finland Openiin täydet 180 pelaajaa

Ensimmäistä kertaa järjestettävä parapöytätenniksen kansainvälinen Para Finland Open alkaa perjantaina Lahdessa Nastolan Pajulahdessa. Turnaus on samalla keväällä edesmenneen pöytätennissuuruuden Matti Launosen muistoturnaus.

Kolmipäiväinen turnaus kokoaa Liikuntakeskus Pajulahteen 180 pelaajaa ympäri maailmaa. Se on turnauksen maksimipelaajamäärä. Tokion paralympialaiset odottavat vuoden päässä ja Pajulahdesta saa arvokkaita pisteitä rankingiin.

– Pelaajia tulee 32 maasta. Siellä on muun muassa Filippiinit, Jordania, Japani, Taiwan ja USA. Osa pelaajista jää Eurooppaan kiertämään kisoja, mutta Aasiasta tänne lentää kätevästi vain tätä turnaustakin varten, kertoo kilpailujohtaja Eve Autio tiedotteessa.

Suomesta mukana on yhdeksän pelaajaa. Heistä kokenut Esa Miettinen on ollut 2010-luvun ainoa suomalainen paralympiapelaaja pöytätenniksessä ja hän tavoittelee tosissaan paikkaa myös Tokioon. Vastikään 15 vuotta täyttänyt Aaro Mäkelä on puolestaan suomalaisen parapöytätenniksen nuori lupaus.

Pajulahden Para Finland Openista suunnitellaan jokavuotista tapahtumaa. Ensimmäisenä vuonna turnaus pelataan Pajulahden päätalon palloilusalissa, jonne mahtuu 12 pelipöytää. Pelitilan koko rajoittaa osallistuvien kilpailijoiden määrän 180:een. Jos turnausta halutaan jatkossa laajentaa, täytyisi turnaus siirtää Pajulahti-halliin. Sloveniassa pelattiin aiemmin tänä vuonna lähes 500 pelaajan turnaus.

Para Finland Openissa pelataan kaksinpelit ja joukkuekilpailut kaikissa luokissa (1–11). Ainoastaan luokat 1 ja 2 on yhdistetty. Pajulahdessa on mukana muihin kansainvälisiin kisoihin verrattuna poikkeuksellisen paljon pyörätuolipelaajia (77) ja naispelaajia (62).

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi