Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Jalkapallomestaruus ratkeaa yleisömeren äärellä, Interin ja KuPS:n ottelu myytäneen loppuun jo tällä viikolla

Jalkapallomestaruuden ratkaiseva Interin ja Kuopion Palloseuran ottelu täyttyy hyvää vauhtia, ja Turkuun on luvassa Interin yleisöennätys liigan mestaruussarjan huipennukseksi.

– Lippujen ostoa ei kannata jättää ensi viikkoon, sillä olemme myyneet tällä viikolla lippuja noin tuhat päivässä, sanoo Interin hallintopäällikkö Lauri Kemppainen.

Inter ja KuPS kohtaavat Turussa maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 19. lokakuuta. KuPS johtaa Interiä liigassa kahdella pisteellä ennen päätöskierroksen keskinäistä ottelua. Kotijoukkueen on mestariksi noustakseen voitettava ottelu, mutta KuPS:lle riittää tasapelikin.

Kupittaalla sijaitsevalle stadionille mahtuu istumaan noin 8 000 katsojaa. Lisäksi Inter avasi otteluun 1 300 paikan seisomakatsomon, johon oli vielä keskiviikkona saatavilla lippuja.

– Istumakatsomot ovat loppuun varatut. Toki joitakin seurakorttilaisille varattuja paikkoja voi vielä vapautua myyntiin, Kemppainen kertoi.

Seuran yleisöennätys 8 479 katsojaa syntyi 17. elokuuta 2008, jolloin Inter kohtasi FC Lahden. Tuolla kaudella Inter voitti Suomen mestaruuden, eikä ole sen jälkeen yltänyt liigassa vuosien 2011 ja 2012 hopeita korkeammalle.

KuPS on voittanut mestaruuden viimeksi 43 vuotta sitten, vuonna 1976. Tällä vuosituhannella kuopiolaiset ovat saavuttaneet hopeaa 2010 ja 2017.

KuPS-faneja Savosta ja lähempää

Kuopion Palloseuran kannattajille katsomosta on varattu kaksi lohkoa, joissa on tilaa 870 katsojalle. Kuopiosta Turkuun suuntaa ainakin viisi bussilastillista kannattajia.

– Olen kuullut, että Helsingistä KuPS:n etäkannattajat ovat myös varaamassa busseja, kertoi KuPS:n toimistopäällikkö Juuso Hartikainen.

Vuonna 2009 turkulaisjoukkueiden TPS:n ja Interin kohtaaminen veti 9 089 katsojaa. Lukema on Veritas-stadionin nimeä kantavan areenan yleisöennätys.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi