Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Vakavasti loukkaantunut F2-kuljettaja poistettiin koomasta, mutta "kilpailee edelleen aikaa vastaan"

Sauberin ecuadorilaiskuljettaja Juan Manuel Correa törmäsi kovalla vauhdilla toisen kilpailijan autoon Belgian Spassa. Kuva: Lehtikuva/AFP

Kolme viikkoa sitten F2-autojen Belgian osakilpailussa vakavasti loukkaantunut Juan Manuel Correa on poistettu keinotekoisesta koomasta. Correa, 20, kärsii selkärankavammasta ja jalkojen murtumisesta.

Lisäksi hänellä on vaurioita keuhkoissa, joiden toiminta pitää saada taattua ennen vaativia jalkaleikkauksia. Correaa pidettiin koomassa, jotta hänen vaurioituneita keuhkojaan voitiin hoitaa paremmin. Lääkärien mukaan hän on tajuissaan, mutta ei vielä täysin hereillä.

– Vaikka tämä on merkittävä askel oikeaan suuntaan, hän kilpailee edelleen aikaa vastaan, kuljettajan Twitterissä jaetussa tiedotteessa kerrottiin, ja asiasta uutisoi esimerkiksi BBC.

Belgian Span radalla elokuun viimeisenä päivänä ajetussa formula kakkosten kilpailussa tapahtui usean auton kolari, jossa kuoli 22-vuotias ranskalaiskuljettaja Anthoine Hubert. Correan auto törmäsi yli 200 kilometrin tuntivauhdilla Hubertin auton kylkeen.

Correa vietiin onnettomuuden jälkeen Liegessä sijaitsevaan sairaalaan, mistä hänet siirrettiin myöhemmin Lontooseen. Tiedotteen mukaan Correan tila on parantunut kriittisestä vakavaksi, mutta tila voi edelleen muuttua herkästi.

Erityisesti Correan oikea jalka vaatisi leikkaushoitoa, jotta pysyvät vammat voitaisiin ehkäistä. Hoitotoimenpiteiden kanssa täytyy edetä varovasti ja huomioida potilaan tila.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi