Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Lentopallomiehille EM-jatkopaikka tarjolla myöhäisillassa – voitto Turkista veisi neljännesvälieriin

Päävalmentaja Joel Banks uskoo Suomen mahdollisuuksiin voittaa ottelu. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Suomen miesten lentopallomaajoukkueella on tänään tiukka paikka, kun EM-lopputurnauksen alkulohko C päättyy Slovenian Ljubljanassa. Kello 21.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Turkkia vastaan kyseessä on tulos tai ulos: voitolla Suomi etenee lohkosta neljännesvälieriin eli kisojen 16 parhaan joukkoon, tappio vie joukkueen kotimatkalle.

Suomella on neljästä pelistään yksi voitto ja neljä sarjapistettä. Jatkopaikkansa varmistanut Turkki sekä eilen lohkoisäntä Slovenian yllättänyt Pohjois-Makedonia ovat kahdessa voitossa ja kuudessa pisteessä. Näin ollen Suomi yltäisi 3–0- tai 3–1-voitolla Turkin ohi lohkokolmoseksi, ja 3–2-voitolla Suomi sivuuttaisi Pohjois-Makedonian lohkonelosena.

Jos Turkki kaatuu ja jatkopaikka aukeaa, Suomi pelaa neljännesvälieränsä Ranskan Nantesissa lauantaina tai sunnuntaina. Vastaan tulee jompikumpi A-alkulohkon kärkijoukkueista eli Ranska tai Italia. Ne pelaavat lohkovoitosta tänä iltana.

– Turkki on hyvä joukkue, kokeneita ammattilaisia, erityisesti molemmat passarit (Selcuk Keskin ja Arslan Eksi) ja hakkurit (Metin Toy ja Adis Lagumdzija) ovat erinomaisia. He taistelevat varmasti täysillä, ja meidän pitää olla valmiita kovaan otteluun, Suomen päävalmentaja Joel Banks miettii Lentopalloliiton sivuilla.

– Uskon meidän mahdollisuuksiimme voittaa tämä ottelu. On hyvä, että olemme saaneet levätä yhden päivän kolmen kovan pelipäivän jälkeen.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi