Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

MTV: Lahden MM-hiihdoissa 2017 oli terroriteon uhka – alaikäinen kantasuomalainen poika suunnitteli terrori-iskua

MTV:n Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Yhdysvaltojen tiedusteluviranomaiset ilmoittivat pojan suunnitelmista suojelupoliisille. Lehtikuva / Vesa Moilanen

MTV:n Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan alaikäinen kantasuomalainen poika suunnitteli terrori-iskua Lahden MM-hiihtojen kisastadionille kevättalvella 2017.

Lahden seudulta kotoisin oleva poika oli kääntynyt islaminuskoon ja ryhtyi suunnittelemaan terrori-iskua. Poika kävi asiasta keskusteluja niin kutsutussa pimeässä verkossa. Verkkokeskusteluihin osallistui myös nimimerkkejä, joiden takana oli Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Yhdysvaltain tiedusteluviranomaisia. Nämä nimimerkit kehottivat poikaa tekemään terrori-iskun.

– Aina tämäntyyppisiin asioihin suhtaudutaan vakavasti ja tehdään kaikki se, mitä voidaan. Ennen kaikkea tärkeintä on tietysti ennaltaehkäistä, keskusrikospoliisin rikosylikomisario Thomas Elfgren kommentoi tapausta MTV:lle.

Verkkotiedustelua peitetoimintana tehneet yhdysvaltalaiset ilmoittivat pojan suunnitelmista Suomen suojelupoliisille, jolta asia tuli paikallispoliisille ja keskusrikospoliisille (KRP). Poliisi piti tapausta erittäin vakavana, ja poika otettiin kiinni.

Hämeen poliisilaitos tiedotti keskiviikkona, ettei sillä ollut terrori-iskun suunnittelusta tietoa.

Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan poika kertoi KRP:lle, että hän tunsi olonsa verkkokeskusteluissa lopulta vaivaantuneeksi, koska häntä kehotettiin tai jopa yllytettiin tekemään isku. Tapaus ei koskaan päätynyt oikeuteen asti, mutta poika on ollut siitä lähtien viranomaisten seurannassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi