Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Outo episodi pudotti Kuosmasen MM-matolta

Sarjan 97 kiloa keräilyissä Elias Kuosmanen voitti aamulla Valko-Venäjän Aliaksandr Hrabovikin ja kohtaa seuraavaksi Turkin Cenk Ildemin. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Viimeiseen sekuntiin asti väkevästi taistellut Elias Kuosmanen putosi painin MM-kisoissa Kazakstanissa maanantaina mitali- ja olympiapaikkaotteluista. Kuosmanen nousi kamppailussa turkkilaista Cenk Ildemia vastaan 1–3-tilanteesta tasoihin muutama sekunti ennen loppua.

Tasatulos olisi merkinnyt Kuosmasen voittoa, mutta kilpailujen tuomaripäällikkö muutti kyseenalaisesti otteluvoiton turkkilaiselle. Jokainen ottelutehtävässä ollut tuomari näytti Kuosmaselle kahta pistettä, kun turkkilainen pyrki pakoon Kuosmasen otteesta.

– Itse mielestäni menin tilanteisiin täysillä ja haastoin turkkilaista koko ajan. Koin käsissäni, kuinka hän pakoili ja oli passiivinen. Mutta tapahtuneen tuomiomuutoksen jälkeen ei mitään ole enää tehtävissä. Täytyy vain niellä tämä kaikki, Kuosmanen murheili.

Maanantaiaamun avausottelussa Kuosmanen kukisti pistein Valko-Venäjän Aliaksandr Hrabovikin.

Haave olympiamaapaikasta kariutui

Painimaton mies ei mielellään ole painimaton. Kuosmanen sai painia MM-Kazakstanissa neljästi. Noihin otteluihin mahtui hyvää ja huonoa, mutta Kuosmasen vielä varhain maanantaiaamuna vahvana elänyt haave Tokion olympialaisten 97-kiloisten maapaikasta kariutui ikävällä tavalla.

Vuosi sitten sotilaiden maailmanmestariksi Venäjällä paininut liikuntakasvatusaliupseeri Elias Kuosmanen on jo ilmoitettu tämänvuotisiin sotilaiden MM-kisoihin. Ne käydään Kiinassa.

– Täsmälleen nyt en pysty katsomaan asioita yhtään eteenpäin. Pää kelaa vielä tätä MM-tapahtumaa, Kuosmanen selvitti puhelimitse Kazakstanin Nur-Sultanista.

Maanantaina MM-kisansa aloittaneet kolme suomalaispainijaa Lauri Mähönen (60 kg), Niko Erkkola (77 kg) ja Konsta Mäenpää (130 kg) joutuivat kukin katsomoon yhden ottelun jälkeen.

– Alkuun sain kaveria rullattua, mutta sitten minulla tilttasi täysin. Lopulta minun oli täysi työ "selvitä ottelusta hengissä", Mähönen mainitsi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi