Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Ravikuningas päihitti norjalaistähden PM:ssä

Tähen toivomus on ehtinyt ravata tänä vuonna myös ravikuninkaaksi. Arkistokuva. LEHTIKUVA / HANDOUT / LOTTA KOSONEN

Tähen Toivomus, Henri Bollström ja Pauli Raivio loistivat tyytyväisyyttä kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruusvoiton jälkeen Turun raviradalla lauantaina.

Henri Bollström oli ykkösradalta valppaana ja ajoi koko matkan johtopaikalla.

– Vauhti oli kovaa, kuten kansainvälisessä kilpailussa kuuluukin, hän kuvaili tilanteita, kun eri valjakot kävivät testaamassa johtohevosen rahkeita.

– Pelkäsin takanani juossutta Pyörölän Paroonia, mutta sitten näin norjalaishirmu Odd Heraklesin iskevän ulkoa ja minun oli pakko lähteä yrittämään alta pois. Ajattelin, että kaadutaan sitten saappaat jalassa, jos kaadutaan, Bollström kommentoi juoksun vaiheita.

Kesäkuussa Nordic King -kisan voittanut Odd Herakles kiri lujaa, mutta ei ehtinyt ohittaa tänä vuonna myös ravikuninkuuden voittanutta Tähen Toivomusta, jonka voiton kunniaksi soitettiin kansallishymni.

Turussa kilpailtiin myös kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruus monte -raviratsastuksessa. Jostakin syystä Norjan ja Ruotsin edustajia ei saatu mukaan kilpailuun. Suomalaisratsukot esittivät kuitenkin vauhdikkaan voittotaiston.

Vinksa ja kilpapyöräilystä monteen onnistuneen lajinvaihdon tehnyt Eveliina Sarismala näyttivät jo karkaavan loppusuoralla voittoon, mutta sitten iski kolmannesta ulkoa Liisa Nummi viimeisen sanan Komennolla.

– Luulen, että Vinska olisi voittanut, mutta Komento kiri niin ulkorataa, että se ei tajunnut vastata, Eveliina Sarismala kommentoi hopeansa jälkeen.

Uusi tuttavuus

PM-kultaa ratsastanut Liisa Nummi teki ensikertaa tuttavuutta Komentoon.

– Tämä on huippuvuosi. Kesällä tuli monten SM-voitto Magnifico S:llä ja nyt heti perään tämä mestaruus, Liisa Nummi iloitsi. Liisa kilpaili esteratsastuksessa lapsena poneilla. Hän kilpaili ja työskenteli vuosia Saksassa ja Belgiassa ratsastuksessa ennen kuin palasi isänsä Urpo Nummen lajiin, ravureiden valmennukseen Kokemäen talleilla, joilla joskus hänen isänsäkin on valmentanut.

Kavioliigan lämminveristen toinen osakilpailu oli alusta loppuun Chief Orlandon ja Mika Forssin hallinnassa. Valjakko spurttasi lopussa omille teilleen. Seabiscuit ja Workout Wonder seurasivat selvin eroin takana.

Toto75-peli alkoi tasaisella maaliintulolla, jossa Le Gross Bill veti pisimmän korren. Juoksu hyväksyttiin, vaikka tuomaristolta kului minuutteja hevosen loppusuoran kaista-ajon tutkimiseen.

– Vermon 5-vuotiaiden EM olisi loistava päätös hyvin sujuneelle kaudelle, jos kilpaan päästään mukaan, valmentaja Ari Viander sanoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi