Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Joensuu voiton päässä pesäpallon miesten Suomen mestaruudesta – pronssi ratkesi jo KPL:lle

Miesten Superpesiksen lauantainen toinen loppuottelu loppuunmyydyllä Joensuun Mehtimäen pesäpallostadionilla oli huomattavasti avausfinaalia tasaisempi. Joensuun Maila otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen kaatamalla Sotkamon Jymyn jaksoin 1–0 (3–3, 3–1) 3 700 katsojan edessä.

Avausjaksolla johtoasema vaihtui kolmeen otteeseen ja Jymy nousi neljännessä vuorossa tasoihin Niilo Piiponniemen tyhjään kenttään kakkospuolelta lyömällä kunnarilla. Jatkotilanteesta vieraat eivät kuitenkaan onnistuneet kääntämään jaksoa itselleen.

Tauon jälkeen JoMa aloitti räväkästi ja karkasi heti ensimmäisen aloittavalla jokerikaksikon Aleksi Rautiainen–Juha Niemi (2/0) sekä kapteeni Tuomas Jussilan (1/1) lyönneillä 3–0-johtoon. Jussilan nostonäpy oli yksi kesän komeimmista suorituksista.

– Joku aivopieru siinä tuli ja päätin kokeilla uudestaan, seitsemän kärkilyöntiä sadan prosentin tehoilla kerännyt Jussila kommentoi lyöntiään.

Aiemmin samantyyppinen nosto oli onnistunut juoksun tuoneen Iiro Kuosan saattelemisessa kolmoselle.

Jymyn takaa-ajo tuotti vain yhden juoksun, jonka löi jokeri Lauri Rönkkö (2/0).

Lehtimäki luottavaisena sunnuntaihin

Mestaruus on joensuulaisille katkolla heti sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Sotkamossa.

– Muutamat pienet virheet kun saadaan pois, niin ennustaa hyvää. Pystymme parantamaan sisäpeliämme, puskimme päätä seinään ja teimme perättäisiä paloja. Työ pitää taas tehdä ja olo on luottavainen, JoMa-pelinjohtaja Juhani Lehtimäki pohti.

– Osoitimme olevamme finaalin arvoinen joukkue, ja jos parannamme saman verran kuin ensimmäisestä tähän, niin lopputulos on aika varma, Jymyn viuhkamies Jani Komulainen totesi.

Uransa ensimmäistä mestaruutta tavoitteleva isäntien Simo Rahunen viihtyi täyden katsomon edessä.

– Hieno on pelata, pelin alkaessa sitä uppoutuu peliin ja varsinkin pelin jälkeen sitä aina tajuaa, miten hienoa tämä on. Sunnuntaille pitää parantaa heidän ykköskärjen kiinnisaamista, Kiteeltä Joensuuhun täksi kaudeksi siirtynyt Rahunen tuumi.

Veto tarjoili harhaheittoja

Vimpelin Vedon kahdeksan peräkkäistä SM-loppuottelupaikkaa sisältänyt kymmenen SM-mitalin putki päättyi aiemmin päivällä Kouvolan Pallonlyöjien käsittelyssä. KPL nappasi Superpesiksen himmeimmät mitalit voitoin 2–0 lyötyään Vedon Kouvolassakin lukemin 1–0 (4–0, 2–2). Veto tarjosi harhaheitoilla isännille useamman kolmostilanteen ja juoksunkin molemmilla jaksoilla.

KPL:n avausjakson voittojuoksun ja pelin voittojuoksun toisella jaksolla toi tyhjän kentän kunnarinkin iskenyt koppari Tommi Mäentausta, 29.

KPL oli hävinnyt 2000-luvun aiemmat neljä pronssitaistoaan.

– Tavoittelimme suurempaa palkintoa. Kun se ei toteutunut, otimme tämän hyvänä haasteena, myhäili KPL:n alajärvinen pelinjohtaja Matti Iivarinen.

Käy kauden lopuissa peleissä miten tahansa, voidaan pesäpallokesän yllättäjiksi julistaa Sotkamon Jymy ja Kempeleen Kiri.

Sarjan pelinjohtajien rankkauksessa keväällä Jymy oli vasta sijalla viisi. Kainuulaiset ovat painelleet lähtöruudukosta vähintään kolmen vastustajan ohi. Kiri arvioitiin sijalle seitsemän, kun kempeleläisten vasta karsinnassa varmistunut sarjapaikka tarkoitti loppusijoitusta 12. Minkään muun seuran sijoitus ei heittänyt kahta enempää toukokuun veikkauksesta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi