Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Palloliitto muisti FC Lahtea 6 500 euron sakolla

Ennen ottelun alkua FC Lahden kannattajat sytyttivät Töölön jalkapallostadionin läheisyydessä soihtuja ja heittelivät niitä. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta antoi 6 500 euron sakon FC Lahdelle 10. elokuuta pelatun HJK–FC Lahti miesten liigaottelun tapahtumien vuoksi. Ennen ottelun alkua FC Lahden kannattajat sytyttivät Töölön jalkapallostadionin läheisyydessä soihtuja ja heittelivät niitä.

Palloliiton mukaan FC Lahden kannattajien toiminta oli jalkapallo-ottelulle poikkeuksellisen väkivaltaista ja vaarallista ja aiheutti syntyneiden esinevahinkojen lisäksi vaaran vakavista henkilö- ja esinevahingoista. Lisäksi Palloliitto piti törkeänä tekona sitä, että yksi kannattajista kaatoi tilanteessa poliisin.

– Poliisimiehen väkivaltaista vastustamista on aina pidettävä erittäin vakavana rikkomuksena, Palloliiton ku rinpitopäätöksessä kerrotaan.

Kannattajien toiminnan seurauksena yksi soihtu päätyi katsomon katolle ja poltti reiän kattohuopaan.

– Yksi palavista soihduista heitettiin myös lähellä sijainneen auton pyörän alle, mikä olisi pahimmillaan voinut aiheuttaa esimerkiksi renkaan syttymisen, auton räjähtämisen ja syttymisen tuleen. Auton suuremmat vahingot on estänyt järjestysmiehen ripeä toiminta, Palloliitto kertoi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi