Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Suomalaiset jahtaavat kolmoisvoittoja naisten pika-aidoissa ja miesten keihäänheitossa

Suomi yrittää kiriä eroa umpeen keihäsmiesten johdolla. Kuvassa keihäänheittäjistä Lassi Etelätalo. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Sunnuntaille jäi kirittävää, kun Suomen miehet ovat tappiolla 99–105 ja naiset 100,5–104,5 perinteisen Ruotsi–Suomi-yleisurheilumaaottelun ensimmäisen päivän jälkeen.

Yksi päätöspäivän odotetuimmista lajeista on miesten keihäänheitto, jossa Suomen kolmikko Lassi Etelätalo, Oliver Helander ja Toni Kuusela jahtaavat kolmoisvoittoa.

– Uskon, että nähdään kasikymppisiä ja myös Dohan rajan ylityksiä, Suomen urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola viittaa 83 metrin tulosrajaan.

Suomen keihäskolmikosta jokainen on ylittänyt rajan tänä vuonna. Helander ja Antti Ruuskanen on jo valittu Dohaan. Tuore Suomen mestari Etelätalo ja tänä vuonna ennätyksensä 83,40 heittänyt Kuusela kisaavat viimeisestä MM-paikasta.

Myös kiekonheitossa voidaan odottaa pitkiä kaaria, mutta lähinnä ruotsalaisten kädestä. Maailmantilaston ykkösmies Daniel Ståhl on heittänyt 71,86.

Naisten 100 metrin aitajuoksun pitäisi olla suomalaisten laji, kun Annimari Korte, Reetta Hurske ja Nooralotta Neziri lähtevät kilpaan ennakkosuosikkeina.

– Uskon kolmoisvoittoon ja siihen, että tulee kova kisa. Toivottavasti tulee hyviä aikoja, Neziri tuumi lauantaina.

SE-nainen Korte saapui kesken treenijakson, joten hän ei odota huippuaikaa. Suomen ennätys 12,72 syntyi heinäkuun lopulla Joensuussa.

Tornéuksen jäähyväiset

Sunnuntaina nähdään ainakin yhdet jäähyväiset Ruotsi–Suomi-maaotteluille, kun pituushypyn ruotsalaismenestyjä Michel Tornéus hyppää viimeistä kertaa maaottelussa. Kaksinkertainen ulkoratojen EM-mitalisti lopettaa uransa 33-vuotiaana tämän kauden päätteeksi.

Tornéuksen kauden pisin siivu on kantanut 764, ja Suomen osallistujat Kristian Pulli (805), Roni Ollikainen (804) ja Kalle Salminen (778) ovat hänen edellään. Tilastokärkenä kisaan lähtee Ruotsin Thobias Montler, jonka kauden paras tulos on 822.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi