Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Alipov tarkin Hälvälän jännittävässä trap-finaalissa

Jo Ateenassa olympiakultaa voittanut Aleksei Alipov ampui Hälvälän maailmancupin ykköseksi ja olympiamaapaikan Venäjälle. Kuva: Antti Yrjönen

Trapin finaalista tuli jännitysnäytelmä. Peruskilpailun ykköseksi tuloksella 119 ampunut Saksan Andreas Löw aloitti vahvasti. Hän rikkoi ensimmäiset 17 kiekkoa, mutta kadotti sitten otteensa merkillisesti ampumalla neljä peräkkäistä hutia.

Rion olympialaisten kutonen pystyi kuitenkin sinnittelemään finaalin kolmanteen vaiheeseen ennen kuin tippui Portugalin Joao Azevedon, Venäjän Aleksei Alipovin ja Italian Mauro De Filippisin kyydistä.

Azevedo, Alipov ja De Filippis taistelivat kahdesta tarjolla olleesta olympiapaikasta. Azevedolla ja Alipovilla oli tässä vaiheessa italialaiseen yhden kiekon etu, eikä kaksikolla ollut suurempaa hätää, kun De Filippis paukutti kolmannen kiekon viiden sarjassa ohi.

Ratkaisevalle kymmenen kiekon kierrokselle Azevedo ja Alipov lähtivät tasapisteissä. Kun portugalilainen ampui ohi kolmannen kiekkonsa ja venäläinen seitsemäntensä, olivat urheilijat taas tasoissa. Molemmat rikkoivat kiekot kahdeksan ja yhdeksän.

Peruskilpailussa toiseksi sijoittunut Azevedo pääsi yrittämään ensimmäisenä viimeistä kiekkoa. Hän ampui ohi, samoin teki venäläinen.

Ratkaisu nähtiin toisella kiekko kerrallaan -kierroksella, kun Alipov osui ja Azevedo ei.

Maailmancupin osakilpailuvoitto oli Alipovin, Ateenan olympiavoittajan, kahdeksas.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi