Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Marika Teini jäi niukasti mitaleilta MM-suunnistuksen pitkällä matkalla

Marika Teini kamppaili vajaan 12 kilometrin reitin puolimatkassa vielä hopeasta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Pitkä matka ei ole perinteisesti ollut suomalaissuunnistajien vahvinta aluetta, eikä se ollut sitä tälläkään kerralla Norjan MM-rasteilla. Suunnistuksen suurmaat Ruotsi ja Norja nappasivat kaksoisvoitot ja Sveitsi kaksi pronssia. Suomalaisittain parasta antia olivat Marika Teinin neljäs ja Venla Harjun kuudes sija naisten kilpailussa.

Teini kamppaili vajaan 12 kilometrin reitin puolimatkassa vielä hopeasta. Jalkavammasta pitkin harjoituskautta kärsinyt suomalainen sai antaa periksi lopun juoksuvoittoisilla osuuksilla. Hän hävisi pronssin Sveitsin Simona Aebersoldille 12 sekunnilla.

– Olen varmaan maailmanhistorian ainut, joka on tyytyväinen neljänteen sijaan. Sijoitukset eivät minua niin inspiroi, vaan olen tyytyväinen siihen, että pystyin tekemään omantasoiseni suorituksen, Teini sanoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Neljäs sija on Teinin, 30, uran paras pitkällä matkalla kansainvälisissä kilpailuissa. Se lupaa hyvää keskimatkalle, jolla hän puolustaa perjantaina viime vuoden MM-hopeaansa.

Naisten kilpailun voitti ylivoimaisesti Ruotsin Tove Alexandersson, joka kuittasi neljännen perättäisen MM-kultansa pitkältä matkalta yli kuuden minuutin erolla maannaiseensa Lina Strandiin. Kolmas suomalaissuunnistaja Merja Rantanen oli 17:s.

Lundanes toisti Alexanderssonin tempun

Miestenkin kilpailussa mestari oli tuttu. Norjan Olav Lundanes suunnisti kotimaisemissaan Alexanderssonin tapaan neljännen perättäisen MM-kultansa. Isäntämaan kaksoisvoiton varmisti komeettamaisen nousun lajin huipulle tehnyt 20-vuotias Kasper Fosser. Sveitsin Daniel Hubmann oli kolmas. Suomalaisista paras oli 14:nneksi sijoittunut Elias Kuukka. Miika Kirmula oli 16:s.

– Kisa ei ollut helppo. Alussa pääsin vauhtiin vähän tahmeasti, mutta jaksoin kuitenkin tehdä töitä loppuun asti. Sellaista hyvää flow'ta en oikeastaan löytänyt, mutta suoritus oli silti urani paras, Kuukka sanoi.

Östfoldissa kilpaillaan perjantaina keskimatkoilla. Kaikki seitsemän suomalaista selvittivät tiistaina karsinnan ja osallistuvat varsinaiseen kilpailuun.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi