Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Tekisikö joku "yli-kiikat"? Trapin maapaikkojen metsästäminen alkaa torstaina Hälvälässä

Hälvälän maailmancupissa naisten trapin olympiapaikkaan ei välttämättä vaadita edes top-10-sijoitusta. Kovasta osanottajajoukosta voi olla hyötyä Tokion maapaikkojen tavoittelijoille.

Kerran maailmancupin osakilpailun voittoon yltänyt Marika Salmi jahtaa Hälvälästä maapaikkaa Tokion olympialaisiin. Kuva: Mirja Hussain

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela ja Marika Salmi aloittavat trapin maapaikkojen metsästyksen Tokion olympialaisiin torstaina aamupäivällä. Naiset ampuvat maailmancupin avauspäivänä 50 kiekkoa ja perjantaina 75 kiekkoa sekä finaalin.

Hälvälän haulikkoradalla on kova osanottajakattaus, sillä tähän mennessä maapaikan ampuneista 15:stä trap-naisesta on Hollolassa mukana peräti yhdeksän.

Perjantain finaalin jälkeen kaksi uutta urheilijaa lunastaa maalleen maapaikat, joita on jaossa kaksi kaikissa Hälvälässä ammuttavissa neljässä maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa (miesten ja naisten trap sekä ensi viikolla kilpailtavat miesten ja naisten skeet).

Suomella ei ole trapissa vielä yhtään maapaikkaa Tokion olympialaisiin.

Viidellä maalla maksimi

Päinvastoin kuin ensi näkemältä luulisi, on kovatasoisesta ampujajoukosta hyötyä Suomen naisten olympiatoiveille.

Kiinan, Ranskan, Guatemalan, Italian ja Yhdysvaltojen naisilla on jo täydet kaksi maapaikkaa, joten maiden ampujat eivät voi saada niitä enää lisää. Viiden maan kymmenestä Tokion paikan ampuneesta urheilijasta Hollolassa on mukana kahdeksan.

Perjantaina on siten mahdollista, että uuteen olympiapaikkaan ei vaadita finaalisijoitusta ja maapaikan voi saada myös peruskilpailun top-kympin ulkopuolisella sijoituksella.

Lue myös: "Nyt vain odotetaan, että päästään tositoimiin" – ammunnan maailmancupin avajaiset järjestetään keskiviikkona Sibeliustalossa Lahdessa
 

Suomalaisampujilla on kokemusta siitä, että kisassa ei kannata luovuttaa, vaikka ihan nappiin ei menisikään. Vuonna 2011 pienoiskivääriampuja Marjo Yli-Kiikka saavutti EM-kisoista paikan seuraavan vuoden Lontoon olympialaisiin. Yli-Kiikka oli EM-kisoissa vasta 14:s.

Kolmen maailmancup-ampujan lisäksi naisten kisassa ovat suomalaisista mukana Mopsi Veromaa ja Pekingin olympiavoittajan Satu Mäkelä-Nummelan tytär Sara Nummela. He kilpailevat cupin ulkopuolella ja hakevat olympialaisten tulosrajaa, joka naisilla on 92 kiekkoa.

Miehiä mukana peräti 168

Myös miesten trap-kisassa OSU:n urheilijoilla on vahva edustus, kun cup-joukkueessa ampuvat Matias Koivu sekä Vili Kopra ja kilpailun ulkopuolella Simo Köylinen.

Miehissä olympiapaikkojen metsästäminen on ainakin ennakkoon laskettuna haastavampaa, sillä täydet kaksi paikkaa on vasta Yhdysvalloilla. Olympiapaikkojen ampujista Hollolassa on mukana vain neljä.

Miesten kilpailussa on peräti 168 osanottajaa, naisia on mukana 80.

Miehet ampuvat torstaina 50 kiekkoa, perjantaina 25 ja lauantaina 50 kiekkoa sekä finaalin.

Maailmancupin henkilökohtaiset trap-kilpailut alkavat Hälvälän haulikkoradalla kaikkina kolmena päivänä kello 9. Naisten finaali on perjantaina kello 18.08 ja miesten lauantaina samaan aikaan.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi