Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Kuumuus kiusasi ampujia Hälvälässä – kympin paikka vaihteli väreilevässä ilmassa

Hälvälän ampumaradalla Hollolassa annettiin lauantaina näyttöjä EM-kisavalintoihin 300 metrin kiväärilajeissa. Vakiokiväärin tarkin oli Antti Kajan tuloksella 569 pistettä. Samaan pistemäärään ylti myös Juha Rutonen, sisäkymppien lukumäärä (17–16) ratkaisi järjestyksen.

60 laukauksen makuuasennon tarkin oli Rutonen tuloksella 592. Siinäkin lajissa voiton ratkaisi sisäkymppien lukumäärät. Rutosella oli niitä 29 ja toiseksi jääneellä Juho Autiolla 27.

Ampumakeli oli erittäin haastava. Kuuman ilman aiheuttama väreily vaikeutti tähtäämistä, sillä kymppi ei ollut siinä paikassa missä se näytti olevan. Tuulen väre poisti hetkessä väreilyn ja kympin paikka näytti muuttuvan. Laukaisijan piti olla tarkkana liipaisuhetken valinnassa.

Keli oli harmillisen vaikea kilpailijoille. Ampumaurheiluliitto on asettanut näyttökilpailun tulostason EM-valinnoille. Miesten makuuasennosta yllettiin siitä kolmen pisteen päähän. Naisten sarjassa mäntsäläläinen Henna Viljanen laukoi 584 pistettä. Liiton tavoite-tulos on 591.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina. Ohjelmassa on 120 laukauksen ns. täysottelu, jossa ammutaan 40 laukausta polvi-, makuu- ja pystyasennosta.

Matti Erkkilä
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi