Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Viimeinen lähtö pudotti Tenkasen MM-mitaleilta Japanissa – "Olen totta kai vähän pettynyt"

Finaalipäivän jälkimmäisen lähdön epäonnistuminen pudotti purjehtija Tuula Tenkasen kahdeksanneksi. LEHTIKUVA / Emmi Korhonen

Japaninmeren oikukkaat tuulet pudottivat purjehtija Tuula Tenkasen mitaleilta kahdeksanneksi laser radial -luokan MM-kisoissa Sakaiminatossa keskiviikkona. Suomalainen lähti päätöspäivän kahteen finaalipurjehdukseen sijalta kolme, jota onnistui vielä parantamaan pykälällä aamun ensimmäisessä lähdössä.

Toinen lähtö oli hankala monille kärkipurjehtijoista, myös Tenkaselle. Hän sai huonon startin ja teki voimakkaassa maatuulessa väärän reittivalinnan.

– Olen totta kai vähän pettynyt kahteen huonoon lähtöön finaaleissa. Ne maksoivat muutaman sijan lopputuloksissa. Yritän ottaa niistä opiksi, Tenkanen totesi purjehdusmaajoukkueen Facebookissa julkaisemassa videohaastattelussa.

Tenkanen viittasi maanantain finaalilähtöön, jossa hän oli 48:s sekä keskiviikon jälkimmäiseen lähtöön, jossa hän tuli maaliin kuudenneksi viimeisenä sijalla 51. Tuloskortista poistetaan ainoastaan huonoin finaalipurjehdus, joten toinen näistä epäonnistumista jäi rasittamaan Tenkasen sijoituspisteitä.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti Tanskan Anne-Marie Rindom, joka oli varmistanut maailmanmestaruutensa jo ennen viimeistä lähtöä. Toiseksi nousi Hollannin Marit Boouwmeester ja kolmanneksi Britannian Alison Young.

Päätöspäivän tuulet puhalsivat mitaleilta myös Turkin Ecem Güzelin ja Yhdysvaltojen Charlotte Rosen, jotka Tenkasen tavoin olivat hyvissä asemissa ennen viimeisiä lähtöjä.

Suomalaisilla keskinäinen kisa olympiapaikasta

Toinen suomalaispurjehtija Monika Mikkola onnistui keskiviikkona kohtuullisesti. Hän oli aamun ensimmäisessä lähdössä vasta 34:s, mutta purjehti toisessa seitsemänneksi. Samalla hän kohensi sijoitustaan MM-kisoissa kolmanneksitoista.

Suomalaiset kilpailivat Japanissa myös toisiaan vastaan, sillä olympiaedustajaksi Tokion kisoihin valitaan heistä ennalta määrätyissä kilpailuissa paremmin menestynyt. Tenkanen saa kahdeksannesta sijastaan kaksitoista pistettä ja Mikkolalle niitä kirjattiin tässä vaiheessa neljä. Toinen valintakilpailu on ensi helmikuussa purjehdittava Melbournen MM-regatta.

– Ero on nyt Tuulan hyväksi kahdeksan pistettä. Se ei ole vielä ratkaisevan suuri, vaan on otettavissa Melbournessa kiinni. Mitalimenestys huomioidaan pisteissä korostetusti, joten menestyksestä palkitaan, päävalmentaja Joakim Wilenius sanoi Purjehdusliiton tiedotteessa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi