Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Henna Blomroos otti hopeaa frisbeegolfin ammattilaiskisassa Nokialla – McBeth vei miesten voiton jo viidennen kerran

Kalifornialaisen Paul McBethin voittotulos oli 223 heittoa eli 33 alle ihannetuloksen. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

Yhdysvaltalainen Paul McBeth voitti sunnuntaina jo viidennen kerran peräkkäin frisbeegolfin European Open -ammattilaiskilpailun. Nokialla pelattava turnaus on ainoa Yhdysvaltojen ulkopuolella pelattava pääturnaus.

– Täällä oli tänä vuonna kuumempi kuin aiemmin, mutta turnaus oli silti kaikin puolin miellyttävä tapahtuma, ja aion tulla tänne ensi vuonnakin, McBeth sanoi.

Kalifornialaisen voittotulos oli 223 heittoa eli 33 alle ihannetuloksen. McBeth, 29, voitti kahdella heitolla Eagle McMahonin ja kolmella virolaisen Albert Tammin. Ennen päätöspäivää kilpailua johti Tammin kanssa kolmanneksi jäänyt Ricky Wysocki viiden heiton erolla McBethiin.

Naisten sarjan voitti yhdysvaltalainen Paige Pierce. Raumalainen Henna Blomroos sijoittui hienosti toiseksi, mutta eroa Pierceen kertyi 17 heittoa. Blomroos oli toinen myös vuonna 2017.

Nieminen sivusi kierrosennätystä

Miehissä paras suomalainen oli jaetulle viidennelle sijalle tuloksella 228 heittänyt kuopiolainen Jesse Nieminen.

– Olen todella iloinen sijoituksestani. Tämä oli tähän mennessä urani suurin kilpailu ja fiilis oli koko ajan uskomaton, Nieminen sanoi.

McBeth ansaitsi voitosta 5 500 euroa. Hänen kierrostuloksensa olivat 54, 54, 61 ja 54. McBeth voitti Nokialla ensimmäisen kerran 2013, seuraavat kolme tulivat vuosina 2015–17.

Vuosina 2014 ja 2018 Nokialla ei ollut European Open -ammattilaiskilpailua.

Nokian radan kierrosennätys on 52 heittoa. Ensimmäisenä sen heitti Yhdysvaltojen David Feldberg Nokian ensimmäisessä kilpailussa vuonna 2011. Nieminen sivusi torstaina ennätystä ensimmäisenä suomalaisena.

Muista suomalaisista Mikael Räsänen ja Antti Kotilainen jakoivat yhdeksättä sijaa, Väinö Mäkelä oli 14:s ja Jalle Stoor jakoi 15. sijan. Nieminen, Räsänen, Kotilainen ja Mäkelä ansaitsivat paikan Yhdysvaltojen mestaruuskisoihin, jotka heitetään lokakuussa Etelä-Carolinan Rock Hillissä.

Suomen kärkiheittäjistä Seppo Paju jätti kilpailun väliin. Hän palasi Suomeen vasta pari viikkoa sitten kilpailtuaan Yhdysvalloissa ammattilaiskiertueella.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi