Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Heliövaara ja Ruusuvuori voittivat haastajakiertueen turnauksen nelinpelissä – "Mukava pelata suomalaisen kanssa"

Harri Heliövaaralle (oik.) turnausvoitto oli vuoden ensimmäinen. Kymmenen vuotta nuorempi Emil Ruusuvuori on voittanut haastajakiertueella sekä kaksin- että nelinpelissä. LEHTIKUVA / HANDOUT / SUOMEN TENNISLIITTO RY

Suomalaispari Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori tarvitsi vain 55 minuuttia voittaakseen tenniksen haastajakiertueen nelinpeliturnauksen Hollannin Amersfootissa. Isäntämaan kaksikko Jesper De Jong ja Ryan Nijboer kaatui selvästi 6–3, 6–4.

Välierissä kaksi vastustajan ottelupalloa selvittäneet suomalaiset mursivat kertaalleen kummassakin erässä, ja kun oma syöttö kulki, ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä.

– Loppuottelu oli aika lailla juuri sellainen pelillisesti kuin suunnittelimme. Syötimme molemmat tosi hyvin ja skauttauksemme vastustajien palautustyyleihin osuivat tosi hyvin kohdalleen. Lisäksi hallitsimme peliä verkolta aktiivisella liikkumisella. Emme antaneet vastustajille yhtään murtopalloa, niin kyllähän voitto oli ihan ansaittu, Heliövaara kertoi Tennisliiton sivuilla.

"Maistuu makealle"

Heliövaaralle, 30, turnausvoitto oli tämän vuoden ensimmäinen. Hänen kymmenen vuotta nuorempi parinsa Ruusuvuori on voittanut haastajakiertueella sekä kaksin- että nelinpelissä.

– Vuoden ensimmäinen tittelini maistuu makealle. Usean eri parin kanssa pelatessa on yhteinen sävel ja rentous välillä ollut hakusessa, mutta nyt loksahti palaset kohdalleen. Erityisesti syöttöpeliini olen tosi tyytyväinen ja varsinkin nelinpelissä sen merkitys on iso, Heliövaara totesi.

Voiton makeutta lisäsi se, että pari oli maanmies. Edellisen kerran suomalaispelaajat ovat juhlineet yhdessä turnausvoittajina tällä tasolla viime vuonna, kun Heliövaara oli Sveitsiä edustavan Henri Laaksosen kanssa paras Båstadissa ja Charlottesvillessä. Vuonna 2014 Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen voittivat ATP-turnauksen Kitzbühelissa.

– Mukava oli pelata vaihteeksi suomalaisen kanssa, ja kuten Harri sanoi, niin meillä oli hyvä fiilis jokaisessa ottelussa, Ruusuvuori kommentoi.

Kaksikko nähdään ensi viikolla Suomessa Tampereen haastajakiertueen turnauksessa. Molemmat ovat mukana kaksinpelin kaaviossa, jonka lisäksi Heliövaara osallistuu nelinpeliin Patrik Niklas-Salmisen parina.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi