Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Maalivahti Husso jatkaa vuoden sopimuksella NHL-mestari St. Louisissa

Ville Husso MM-kisoissa 2018. LEHTIKUVA/AFP

Maalivahti Ville Husso jatkaa uraansa St. Louis Bluesissa. Yhä ensimmäistä otteluaan isossa liigassa odottava Husso allekirjoitti vuoden mittaisen kaksisuuntaisen sopimuksen, hallitseva NHL-mestari tviittasi sunnuntaina Suomen aikaa. Seura oli asettanut Husson sopimusehdot välimieskäsittelyyn, jota ei kuitenkaan ennätetty järjestää ennen kuin osapuolet pääsivät asiasta sopuun.

Husso, 24, lähti Pohjois-Amerikkaan HIFK:sta kauden 2015–16 jälkeen. Kahdella edellisellä kaudella hän on torjunut AHL-seura San Antonio Rampagen maalilla. Paikka NHL:n puolella on kiven alla, sillä Husson kollega Jordan Binnington kirjoitti NHL-kauden tuhkimotarinan kevättalvella ja nousi farmivahdista Stanley Cup -sankariksi muutaman kuukauden aikana. Hänet palkittiin hiljattain yli neljän miljoonan dollarin vuositulot tuovalla jatkopaperilla.

Lisäksi St. Louisilla on riveissään kokenut Jake Allen, jonka vuosipalkka on samaa luokkaa kuin Binningtonin. Husson uuden sopimuksen arvoa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta hänen palkkansa jäänee NHL:n puolellakin reippaasti alle miljoonaan ja putoaa sopimuksen kaksisuuntaisuuden vuoksi farmissa murto-osaan siitä. Binningtonin ja Allenin sopimukset ovat voimassa vielä kaksi seuraavaa kautta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi