Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Uuden suurmestarin osakkeet nousivat kuninkuusraveihin – Välkyn Tuisku voitti Mikkelissä

Välkyn Tuiskun voittoon ajoi 28-vuotias valmentaja Kimmo Taipale, joka ei ollut uskoa 20 000 euron arvoista suurmestaruutta todeksi. LEHTIKUVA / HANDOUT / HANNA LAAKSO

Välkyn Tuisku alitti kaikkien aikojen 12. suomenhevosena superjuoksijan tulosrajan voittaessaan lauantaina Mikkelissä suurmestaruuden tuloksella 19,9a.

10 875 katsojan edessä Välkyn Tuiskun voittoon ajoi 28-vuotias valmentaja Kimmo Taipale, joka ei ollut uskoa 20 000 euron arvoista suurmestaruutta todeksi.

Suurmestaruudesta on aikaa suomenhevosten vuoden tärkeimpään kilpailuun Lahden kuninkuusraveihin enää kaksi viikkoa, ja tilanne kärkinimien osalta on viime viikkoina elänyt hyvinkin arvoitukselliseksi.

Alkukauden suosikkinimet Costello ja Välähdys eivät nauti enää niin suurta gallupsuosiota, ja osa Mikkelin katsojista oli valmis vannomaan jo uuden suurmestarin ravikuninkuuden nimiin.

– Itse pidän edelleen Välähdystä ja Tähen Toivomusta vahvimpina suosikkeina Lahteen. Myös Vixen on vahva hevonen, joka jaksaa kuninkuusravien kaikki osamatkat 1609 m, 2100 m, 3100 m, Kimmo Taipale totesi heti suurmestaruuden jälkeen.

– Kaksi viikkoa on vielä pitkä aika h-hetkeen, joten paljon ehtii tapahtua. Nyt ajateltuna Välkyn Tuiskun paras matka on maili, mutta uskon sen juoksevan kunnialla kaikki osamatkat, Taipale jatkoi.

Suurmestaruuskilpaan Tähen Toivomuksella suosikkina startannut valmentaja Pauli Raivio tunnusti, että viidenneksi jääminen oli pettymys.

– Juoksupaikka toisella radalla ilman vetoapua oli tietysti raskas, ja mielestäni Mikkelin kova kavioura ei sopinut meidän hevoselle. Onneksi Lahdessa rata on paljon pehmeämpi, Raivio viittasi kuninkuusraveihin.

Tammatähdeksi Callela Ladyboss

Callela Ladyboss on yksi parhaista Suomessa syntyneistä ravureista. St Michelin tammatähdestä se vei 7 000 euron ykköspalkinnon johtopaikalta suvereeniin tyyliin Hannu Torvisen ajamana. Voittoaika kohosi loistavissa olosuhteissa lukemiin 11,7a/1609 metriä. Vielä nopeampaan voittotulokseen 11,5a ylsi Kati Lindsbergin valmentama ruuna Wicasa Sioux, jota ajoi Santtu Raitala.

Suomenhevosten T75-3:ssa nähtiin koko mailin mitalta jännittävää kilvanajoa. Monta kakkossijaa peräkkäin juossut Lakuri otti nyt komean voiton. Juha Länsimäki lähti aikaisin painostamaan johtavaa Uljas Suomalaista ja hevosen huumori riitti puristukseen maaliin asti ensimmäiseksi.

– Tänään Lakuri antoi ajajalle kaiken anteeksi. Minun piti kirkaista korvista kiritupot, mutta naru vetikin vain silmälaput pois, voiton ajanut Juha Länsimäki hämmästeli lapualaisen Erkki Tuomaalan valmentaman oriin voiton vaiheita.

Hevosia Suomessa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa omistava Esa Pehkonen siirsi Suomessa hevosensa joulukuussa Juho Ihamuotilan valmennukseen. Mikkelin katsomossa hän sai iloita Starzinnerin ja Hannu Torvisen pitkää ja kestävää kiriä voittoon T75-pelin avauskohteessa.

Cartivet Meetingin finaalin 10 000 euron ykköspalkinnon vei suomalaisen tähtiravuri Brad de Veluwen tytär Brisenda. Sami Vehviläinen torjui johtopaikalta taiten Tonight Leaderin vaarallisen loppuiskun.

Toto75-peli tuotti täysosuman pelanneille 3 681,20 euroa rivillä 11 Starzinner, 2 Callela Ladyboss, 7 Lakuri, 1 Brisenda, 4 Hevillä, 3 Wicasa Sioux, 5 Välkyn Tuisku.

Raviratsastuksen montén SM-finaalin vei Magnifico S satulassaan Liisa Nummi.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi