Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Norjalaiset kovassa iskussa: Warholm aitoi Euroopan ennätyksen, nuori Ingebrigtsen kohensi vitosen Norjan ennätystä

Karsten Warholm ja Jakob Ingebrigtsen tekivät yleisurheilun Timanttiliigasta lauantaina norjalaisjuhlan. Warholm rutisti 400 metrin aitajuoksussa Euroopan ennätyksen, ja Ingebrigtsen paransi 5 000 metrillä 15 vuotta vanhaa Norjan ennätystä.

Warholm juhli samalla Lontoon stadionilla kaksi vuotta sitten maailmanmestaruutta. Nyt hän ylitti maalilinjan ajassa 47,12 ja koki, että juoksuun jäi parannettavaa, vaikka oma kesäkuinen Euroopan ennätys parani 0,21 sekunnilla.

– Tein juoksussa pieniä virheitä, ja tulin viimeiselle aidalle huonosti. On hienoa yltää silti tällaiseen aikaan, Warholm sanoi uutistoimisto NTB:n mukaan.

Warholm, 23, voitti viime vuonna Euroopan mestaruuden Berliinissä. Ingebrigtsen oli Saksassa tuplasankari, sillä hän vei nimiinsä 1 500 ja 5 000 metrin EM-kullat. Lontoossa 18-vuotias nuorukainen löi tiskiin maansa ennätyksen, kun paransi ennätystään noin 15 sekunnilla.

Vitosen aiempi Norjan ennätys oli Marius Bakkenin 13.06,39 vuodelta 2004. Ingebrigtsen kohensi sen aikaan 13.02,03, mutta etiopialainen Hagos Gebrhiwet piti hänet loppukirissä takanaan.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi