Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Thomas puolustaa Tourin valtikkaansa tiukasti – "Tavoite on voittaa kokonaiskisa, muut ovat täällä voittaakseen etappeja"

Maantiepyöräilyn Ranskan ympäriajon viime vuonna voittanut Geraint Thomas ei koe, että Tourin kärjessä kymmenen etapin jälkeen paahtava Julian Alaphilippe olisi todellinen uhka tämän vuoden kokonaiskilpailussa. Ranskalainen Alaphilippe johtaa Touria minuutin ja 12 sekunnin erolla brittipolkija Thomasiin. Kolmantena ajaa Kolumbian Egan Bernal, joka on neljän sekunnin päässä Thomasista.

– Meillä on yksinkertainen tavoite: voittaa Tour. Muut ovat täällä voittaakseen etappeja, Thomas latasi tiistaina, jolloin ajajat viettivät lepopäivää.

Thomas ja Bernal laskettiin ympäriajon ennakkosuosikkien terävimpään joukkoon, mutta Alaphilippen nimi ei vilahtanut edes pitkän listan loppupäässä.

– Julian ei ole koskaan aiemmin ajanut Tourin voitosta. Hän ei ole välttämättä ehdokas voittajaksi. Toiseen lepopäivään mennessä (ensi maanantaina) tiedämme kisan kulusta paljon enemmän. Jos Julian on lisännyt silloin etumatkaansa, olemme enemmän huolissamme, Thomas linjasi.

Alaphilippe: Kaikki tuleva on bonusta

Tänä vuonna yksipäiväiset Milano–San Remon sekä Belgiassa käytävän La Fleche Wallonnen voittanut Alaphilippe ei ota paineta loppu-Tourista.

– Ajattelen vain, mitä olen saavuttanut näiden kymmenen ensimmäisen päivän aikana. Ympäriajoni on ollut jo menestys. Kaikki mitä tapahtuu tästä eteenpäin, on bonusta, 27-vuotias Alaphilippe painotti.

Alaphilippe siirtyi Tourilla ensimmäisen kerran kärkeen kolmannen etapin jälkeen. Välillä keltainen paita vaihtui Italian Giulio Cicconen ylle, kunnes kahdeksannen etapin jälkeen Alaphilippe palasi kärkeen.

– Toivon, että voin yllättää itseni ja tehdä jotain kaunista, mutta en ala unelmoida. Vaikein osa Touria on vielä edessä. Se, mitä olen jo tehnyt, on kuitenkin uskomatonta.

Ympäriajo jatkuu keskiviikkona 167 kilometrin mittaisella tasamaaetapilla Albista Toulouseen. Tämän jälkeen ympäriajossa vuorossa on vuoristoetappi Pyreneillä sekä henkilökohtainen aika-ajo. 21 etappia kattava kuningaskilpailu päättyy Pariisiin 28. heinäkuuta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi