Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu-uutiset

Yhdysvaltalaismediat: LeBron James ei voi sponsorisyiden takia antaa Anthony Davisille pelinumeroaan

NBA-tähti LeBron James (kuvassa) olisi ollut halukas vaihtamaan numeronsa, jotta joukkueen uusi vahvistus Anthony Davis voisi pelata numerolla 23, jota hän on käyttänyt koko NBA-uransa ajan. LEHTIKUVA / AFP

Urheiluvälinevalmistaja Nike ei hyväksy sitä, että Los Angeles Lakersin NBA-koripalloilija LeBron James antaisi pelinumeronsa 23 uudelle joukkuetoverilleen Anthony Davisille. Yhdysvaltalaismediat ESPN ja Yahoo Sports eivät paljastaneet lähteitään, mutta kertoivat Niken torpanneen suunnitelman taloudellisten tappioiden pelossa.

Nike on valmistanut Jamesin pelinumerolla 23 varustettuja tuotteita, eikä valmiilla tuotteilla olisi enää samanlaista markkina-arvoa, jos pelaaja vaihtaisi numeroaan.

James olisi ollut halukas vaihtamaan numeronsa, jotta uusi vahvistus Davis voisi pelata numerolla 23, jota hän on käyttänyt koko NBA-uransa ajan. James olisi ottanut käyttöön numeron kuusi, joka oli hänen käytössään aikanaan Miamin-kausina.

Määräaika numeron vaihtamiselle oli jo 15. maaliskuuta, mutta Davisin siirto New Orleansista julkaistiin kesäkuussa. Lakersin mukaan NBA hyväksyisi pyynnön numeron vaihtamisesta määräajan jälkeen, jos vain valmistaja hyväksyisi asian. Nike ei kuitenkaan suostunut vaihdokseen.

Urheiluvälinejätin mukaan James päätti itse lopulta lykätä vaihtamista, jotta hän välttyisi ongelmilta ja kunnioittaisi niitä faneja, jotka ovat jo hankkineet 23 pelinumeron paidan. James voi jälleen ensi vuoden maaliskuun 15. päivään mennessä esittää toiveensa numeron vaihtamisesta kaudeksi 2020–21.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi